Ειδησεογραφικό site

«Πως φτάσαμε μέχρι τις εκλογές – Ποιά θα είναι η επόμενη μέρα», σε ένα ..γράφημα

33

Το οικονομικό σαιτ Value walk παρουσιάζει παραστατικά την πορεία μέχρι τις εκλογές, τη φυσιογνωμία των δύο κομμάτων, τις πιθανότητες ενός Grexit, καθώς και την αντίδραση των Ευρωπαίων.

Απάντηση “στο ελληνικό ερώτημα” δίνει το οικονομικό σάιτ ValueWalk που κατάφερε να δημιουργήσει ένα έξοχο infographic όπου με λίγες λέξεις και αρκετή εικόνα δίνουν όλο το περίγραμμα του «Ελληνικού ερωτήματος», όπως έχουν τιτλοφορήσει το γράφημα.

Σε αυτά δίνεται όλη η πορεία μέχρι τις εκλογές, τι τις προκάλεσε, ποια είναι η φυσιογνωμία των δύο μεγάλων κομμάτων, τις πιθανότητες ενός Grexit και ποιους θα «τραβούσε» μαζί του. Επίσης δίνει και όλες τις προοπτικές για το τι θα κάνει η Γερμανία σε περίπτωση που αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πώς αυτό το αποτέλεσμα θα επηρεάσει τον χρυσό.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως “οι ελληνικές εκλογές έχουν μεγάλη σημασία γιατί όλα δείχνουν πως θα βγει νικητής το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι του συντηρητικού της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υπόσχεται μία σκληρη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους καθώς και την εφαρμογή κοινωνικών μέτρων”, ενώ συμπληρώνει ότι μία πιθανή νίκη ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και στα μέλη της Ευρωζώνης”

Στη συνέχεια, τονίζεται ότι σε περίπτωση που δεν έρθει σε συμφωνία η νέα κυβέρνηση με τους εταίρους και συγκεκριμένα τη Γερμανία, είναι πιθανό να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ, παρασύροντας μαζί της και άλλες χώρες όπως την Ισπανία,Ιταλία και Πορτογαλία, οδηγώντας σε κατάρρευση της Ευρωζώνης”.

Προσπαθώντας να εξηγήσει τον λόγο που η Ελλάδα έφτασε στην σημερινή κατάσταση, αναφέρει ότι “η κρίση του 2008 δημιούργησε πρόβλημα στις εξωτερικές επενδύσεις και στον τουρισμό, τομείς στους οποίους βασίζεται η οικονομία της Ελλάδας.Το 2010 η Ελλάδα ήρθε σε συμφωνία με την τρόικα για την χρηματοδότηση με 110 δις ευρώ με απαίτηση την εφαρμογή σκληρών μέτρων λιτότητας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας και την μηδενική ανάπτυξη του ΑΕΠ”.

Δείτε το γράφημα

greek-crisis_0

Τα σχόλια είναι κλειστά.