Ειδησεογραφικό site

Πώς βλέπουν οι ξένοι δημοσιογράφοι τον Αλ.Τσίπρα

41

«Δημοφιλής», «Ωραίος άντρας», «Απλός», «Έξυπνος», «Επικοινωνιακός», «Χαμογελαστός», «Νέος με ωραίο πολιτικό λόγο»… Είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδουν στις μεταδόσεις που κάνουν ξένοι δημοσιογράφοι οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας προκειμένου να καλύψουν τις βουλευτικές εκλογές.

Είναι οι άνθρωποι που μεταδίδουν όπως οι ίδιοι λένε αποκλειστικά στην κάμερα του protothema.gr αυτό που εισπράττουν τις τελευταίες ημέρες που παρευρίσκονται στη χώρα μας και έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά κυρίως να συνομιλούν με απλούς καθημερινούς ανθρώπους και κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα.

Σύμφωνα με όσα λένε λοιπόν η Gong Ming από το κινεζικό τηλεοπτικό κανάλι CCTV ο κόσμος πιστεύει ή καλύτερα έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για μία αλλαγή στον Αλέξη Τσίπρα ενώ στη χώρα της εκείνος είναι πολύ δημοφιλής και το γνωρίζουν με το μικρό του όνομα γεγονός που όπως η ίδια λέει τον καθιστά ένα από τα πιο αγαπητά στο ευρύ κοινό της Κίνας πολιτικά πρόσωπα. Σημειώνει ότι η Κίνα παρακολουθεί με ενδιαφέρον όλα όσα γίνονται διότι υπάρχει ένας δεσμός φιλίας με την Ελλάδα και σίγουρα θέλουν να καλυτερέψει η κατάσταση στη χώρα και να ξαναδούν χαμογελαστά πρόσωπα.

Στη Γαλλία από την άλλη όπως μας λέει η Julia Delage από το τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ο Τσίπρας είναι πραγματικά πάρα πολύ δημοφιλής καθώς όπως η ίδια σημειώνει το αριστερό κίνημα που ο ίδιος εκπροσωπεί έχει μεγάλη δυναμική και στη Γαλλία οπότε είναι βέβαιο όπως σημειώνει ότι η ενδεχόμενη νίκη του να έχει παράλληλες επιδράσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης και φυσικά κυρίως στη Γαλλία την οποία και εκπροσωπεί με την παρουσία της εδώ.

Οι Ρώσοι μάλλον λατρεύουν τον Αλέξη Τσίπρα όπως μας ενημερώνει η Svetlana Chebon από το ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα τη Μόσχα το NTV σημειώνοντας ότι ο Τσίπρας θεωρείται φαινόμενο αφού είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που κάποιος πολιτικός είναι τόσο γνωστός ακόμη και με το μικρό του όνομα ενώ οι περισσότερες γυναίκες στη Ρωσία θεωρούν ότι είναι πολύ επικοινωνιακός και ερωτικός άντρας με αφοπλιστικό χαμόγελο. Οι δημοσιογράφοι των ξένων ΜΜΕ συμφωνούν μιλώντας στο protothema.gr ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον η μέρα και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.