Ειδησεογραφικό site

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ

37

Κατατέθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή η τροπολογία με την οποία η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, η οποία έληγε μεθαύριο παίρνει παράταση μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.
Πρόκειται επί της ουσίας για την παράταση που είχε ζητήσει ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος προκειμένου να ενημερωθεί καλύτερα αλλά και για να εκτονωθεί κάπως το έκρυθμο κλίμα που είχε προκληθεί γύρω από το ζήτημα.

Σύμφωνα με το κείμενο που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δικαιοσύνης και η οποία έχει αναδρομική ισχύ από 24 Μαϊου 2014 «παρατείνεται από την λήξη του (15.6.2014) και για διάστημα πέντε ημερών το καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων των οριζόμενων Πανεπιστημίων, οι θέσεις των οποίων καταργήθηκαν με τις μνημονευόμενες ΚΥΑ».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ να καταθέσουν εμπρόθεσμα αίτηση – υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή τους με την διαδικασία του αρ. 91 του νόμου 4172/2013 όπως ισχύει. Λόγω της μείζονος σημασίας που κατέχουν οι συγκεκριμένοι δημόσιοι φορείς στον εκπαιδευτικό ιστό της χώρας, κρίνεται επιβεβλημένη η ευελιξία στη διαδικασία διαθεσιμότητας – κινητικότητας του διοικητικού προσωπικού που υποστηρίζει τους φορείς αυτούς με απώτερο σκοπό τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας τους».

Στην πράξη η ρύθμιση δίνει την δυνατότητα στους 1040 υπαλλήλους που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους για την προκήρυξη προσλήψεων που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Τρίτη.

Να σημειωθεί πάντως ότι η τροπολογία δεν λύνει το ανοικτό θέμα του αριθμού των προσλήψεων όπου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει να μην ξεπεράσουν τις 500 οι νέες θέσεις και το Παιδείας ζητά να αυξηθούν στις 800. Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που υπάρχουν ακόμα και με προκήρυξη 800 θέσεων θα απομείνουν 240 άτομα τα οποία θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.