Ειδησεογραφικό site

Οδηγίες στις ηγεσίες των υπουργείων από τον Πρωθυπουργο

41

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο Πρωθυπουργός έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές στα κυβερνητικά στελέχη.

Η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Η πρώτη συνάντηση του κ. Σαμαρά έγινε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε ότι δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους για τα θέματα του υπουργείου.

«Περιμένω τις αρμοδιότητές μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Πάμε τώρα στο υπουργείο για δουλειά» ανέφερε.

Ιδιαίτερο το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού για τον τομέα του πολιτισμού

Ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός αγαπάει και ενδιαφέρεται πολύ για τον πολιτισμό.

Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει σημαντικά, θετικά βήματα σημείωσε ο κ. Τασούλας και ανέφερε, επ’ αυτού, ότι τα μουσεία είναι ανοικτά από το πρωί έως το βράδυ και ότι γίνονται δραστηριότητες προβολής του ελληνικού πολιτισμού, στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

«Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Γ. Βρούτσης: Πολλές οι προκλήσεις, τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε

Την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, πέρασε και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Αναφορικά με το έργο του υπουργείου Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης είπε ότι έχουν γίνει πάρα πολλά τα δύο χρόνια που πέρασαν, «έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις οι οποίες άφησαν εποχή».

«Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Μπροστά μας ανοίγονται προκλήσεις για το αύριο, προκλήσεις που πρέπει να λύσουμε ακόμα, προβλήματα που ακόμα υπάρχουν στη βάση της καθημερινότητας των ανθρώπων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων και αυτές τις προκλήσεις τις ιεραρχούμε και θα τις λύσουμε», συνέχισε.

Τεκμηριωμένη η απόφαση για ομαδικές απολυσεις στη Χαλυβουργία

Ο κ. Βρούτσης, χαρακτήρισε τεκμηριωμένη την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως «το συγκεκριμένο ζήτημα το χειρίζεται πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, ένα θεσμικό όργανο που λειτουργεί ανεξάρτητα, αυτόνομα, με διαδικασίες οι οποίες αξιολογούν τα πραγματικά περιστατικά». «Νομίζω ότι από εκεί η απόφαση που πάρθηκε ήταν και τεκμηριωμένη», πρόσθεσε.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης ο αγροτικός τομέας

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Συναντηθήκαμε, κουβεντιάσαμε, θέσαμε τις βασικές προτεραιότητες για το άμεσο προσεχές διάστημα. Η κυβέρνηση θεωρεί τον αγροτικό τομέα ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Θέσαμε ως βασικό στόχο την άμεση ολοκλήρωση εφαρμογής της νέας ΚΑΠ ώστε η νέα χρονιά να μας βρει προετοιμασμένους για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις γιατί η νέα ΚΑΠ είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο αγροτικής πολιτικής» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης.

Επίσης, τόνισε πως η πόρτα του πρωθυπουργού είναι πάντα ανοικτή, όσες φορές θα χρειαστεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.