Ειδησεογραφικό site

Πρόταση της Ρωσίας για 18μηνη εκεχειρία στη Συρία και διεξαγωγή προεδρικών εκλογών

22

Τη 18μηνη παύση πυρός και τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών, με παράλληλη αναθεώρηση του συντάγματος, πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, αναλαμβάνοντας νέα πρωτοβουλία για την εξομάλυνση της κρίσης στη Συρία, λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη των διεθνών συζητήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με την πρόταση των Ρώσων, η εκεχειρία θα έχει διάρκεια 18 μήνες, στη διάρκεια των οποίων θα διεξαχθούν συζητήσεις, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους διεξαγωγής των πρόωρων προεδρικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη χώρα με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η Μόσχα κατέθεσε ένα σχέδιο με οκτώ σημεία, το οποίο θα συζητηθεί στον δεύτερο γύρο των διεθνών διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί στη Βιέννη. Σύμφωνα με τη ρωσική πρόταση, οι δύο πλευρές στη Συρία καλούνται να συμφωνήσουν στα βήματα που θα πρέπει να γίνουν, τα οποία θα επιτηρούνται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Όπως επισημαίνεται, στην όλη διαδικασία δεν θα είναι πρόεδρος ο Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα ακολουθήσουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.