Ειδησεογραφικό site

Πού και σε ποιους στηρίζει τις ελπίδες του ο Γιώργος Παπανδρέου

74

Εξόρμηση ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου, υπό τη σκιά και των δημοσκοπήσεων, στηρίζοντας τις ελπίδες του στα “φρέσκα” ονόματα που θα κατέβουν με το Κίνημα- στους 40αρηδες των ψηφοδελτίων- και στις περιοχές με ρεύμα προς το νέο κόμμα, όπως Κρήτη (και ειδικά στην νοτιοανατολική), Αιτωλοακαρνανία, Ήπειρο, Αχαία, Ηλεία, Λάρισα και Β’ Αθηνών και Δωδεκάνησα. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις  που παρουσιάζουν το Κίνημα να μην πετυχαίνει την είσοδό του στη Βουλή. Στελέχη του κόμματος διαμηνύουν ότι θα ενισχυθεί η δυναμική του Κινήματος, καθώς οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν την πραγματική εικόνα, ενώ ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί και τα ψηφοδέλτια.  Επισημαίνουν ότι υπάρχουν διαφορές από περιοχή σε περιοχή, δηλαδή άλλα στοιχεία υπάρχουν στην Κρήτη και άλλα στη βόρεια Ελλάδα και υπογραμμίζουν ότι στην τελική ευθεία θα είναι διεκδικητές και φαβορί ακόμα και για την τρίτη θέση.

Ο πρόεδρος του κόμματος μετά την εμφάνιση στο Αγρίνιο, συνεχίζει τις ομιλίες στην Τρίπολη, το Σάββατο στη Λάρισα και την Κυριακή στη Λαμία. Ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε στις 19:30 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση προς την Νέα Δημοκρατία και προσωπικά προς τον Αντώνη Σαμαρά, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει τη νέα προσπάθεια για “αλλαγή”.

Ο κ. Γ. Πεταλωτής ξορκίζοντας τα γκάλοπ γνωστοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ότι «η JP Morgan, εταιρεία επενδύσεων, με ακριβείς και ελεγμένες αναλύσεις και με πηγή της δημοσκόπησης την εταιρεία δημοσκοπήσεων PRO Olympic Circles, δίνει στο Κίνημά μας ποσοστό 4,8%. Ακολουθούν 4% το “Ποτάμι”, 2,5% οι ΑΝΕΛ και 2,2% το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΠΑΡ».

Όμως, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα έχουν ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 28,5%, ΝΔ 25,3%, Ποτάμι 5,8%, ΚΚΕ 5,7%, Χρυσή Αυγή 5,4%, ΠΑΣΟΚ 5%, ΑΝΕΛ 2,7%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,6%, ΛΑΟΣ 2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου σε δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην εφημερίδα Το Ποντίκι η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 28,6%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, Ποτάμι 4,2%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΚΚΕ 3,8%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%, ΑΝΕΛ 2,2%.

Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας INTERVIEW για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.

Στηρίζει τις ελπίδες στους «σαραντάρηδες»

Το επιτελείο του  Κινήματος κρατά κλειστά τα χαρτιά του για τα ονόματα που θα συγκαταλέγονται στα ψηφοδέλτια,  τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας, πιθανότατα αργά το απόγευμα.

Αναμένεται να υπάρξουν πρόσωπα – έκπληξη, ενώ στόχος του Γιώργου Παπανδρέου είναι οι νεολαία, με πολλούς «σαραντάρηδες» να κατεβαίνουν στη μάχη με το Κίνημα. Από τα παλιά στελέχη θα είναι ο Χάρης Καστανίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών, ο Θάνος Μωραίτης (Β’ Αθήνας), Φίλιππος Σανινίδης (Λάρισα), Χρήστος Αηδόνης (Α’ Αθήνας), Μιχάλης Καρχιμάκης (Β’ Αθήνας), Σωκράτης Ξυνίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Ρέππας, Δημήτρης Δρούτσας κλπ. Επίσης, ο Άγγελος Τόλκας αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Ημαθία, ο Κώστας Τριαντάφυλλος στη Χίο, Φραγκίσκος Παρασύρης και ο Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια, Παναγιώτης Παπαχατζής στη α’ Αθηνών.

Από τα νέα στελέχη ακούγονται τα ονόματα του 32χρονου Δημήτρη Διαμαντίδη, οικονομολόγος και γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδη, ο 38χρονος Παναγιώτης Παπαχατζής που είναι σύμβουλος ψηφιακής επικοινωνίας, ο Κώστας Αλεξάκος στην Ά Αθήνας, η Γεωργία Γεωργίου δικηγόρος με καταγωγή από την Άρτα και αναμένεται να είναι υποψήφια στην Β Αθήνας, ο Κώστας Ζίβας στο Λασίθι, η Κατερίνα Κολτσίδα 32 ετών και Αρχαιολόγος, ο Μπάμπης Καρπούζος στην ΄Β Αθήνας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.