Ειδησεογραφικό site

Πολύνεκρες αεροπορικές επιδρομές της Σ. Αραβίας στην Υεμένη

32

Νέες αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας εξαπολύθηκαν κατά των ιρανόφιλων ανταρτών Χούδι στην Υεμένη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 19 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγές στη χώρα, μία ημέρα αφότου το Ριάντ ανακοίνωσε ότι οβίδες πυροβόλων οι οποίες εβλήθησαν από την επικράτεια της Υεμένης στοίχισαν τη ζωή δύο Σαουδαράβων στρατιωτών.

Οι μάχες σημειώθηκαν εν μέσω των συνεχιζόμενων προετοιμασιών για να προσέλθουν αντιπροσωπείες της εξόριστης κυβέρνησης της Υεμένης, των σιιτών ανταρτών Χούδι και του πρώην προέδρου της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στη Γενεύη για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα.

Πηγές στην Υεμένη ανέφεραν ότι εννέα μαχητές Χούδι σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεών τους στην πετρελαιοπαραγωγική επαρχία Μαρίμπ, ανατολικά της πρωτεύουσας Σαναά, ενώ άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν στην επαρχία Ιμπ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba, το οποίο ελέγχεται από τους Χούδι, μετέδωσε ότι τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του πυροβολικού στη Χάινταν, στη βόρεια επαρχία Σαάντα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τρεις πολίτες της Υεμένης σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν στη συνοικία Χαμντάν της Σαναά.

Η συμμαχία εννέα αραβικών, σουνιτικών μουσουλμανικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισε επίσης το υπουργείο Άμυνας στη Σαναά, αλλά δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό εάν υπήρξαν θύματα. Την Κυριακή, αεροπορικοί βομβαρδισμοί της συμμαχίας στη Σαναά, στις εγκαταστάσεις του επιτελείου του στρατού, είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 100.

Τη Δευτέρα, το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο SPA μετέδωσε ότι δύο Σαουδάραβες στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν συνοριακά φυλάκια στην περιοχή Νταχράν Aλ Τζανούμπ, στο νότιο τμήμα της χώρας, δέχθηκαν πλήγματα πυροβόλων από το υεμενίτικο έδαφος.

Οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας και οι Χούδι ανταλλάσσουν πυρά κατά μήκος των συνόρων από τον Μάρτιο, όταν η συμμαχία εννέα αραβικών κρατών άρχισε επιχειρήσεις εναντίον των σιιτών ανταρτών. Το Ριάντ λέει ότι στόχος του είναι να αποκαταστήσει τον – εξόριστο στη Σαουδική Αραβία – πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ραμπού Μανσούρ Χάντι στην εξουσία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.