Ειδησεογραφικό site

Σύροι χάκερ «παραβίασαν» την ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού!

29

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση του «χακαρίσματος» της επίσημης ενημερωτικής ιστοσελίδας του αμερικανικού στρατού (army.mil) από χάκερ που ανήκουν στον «Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό»- ο οποίος υποστηρίζει τον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ειδικότερα, ο «SEA» – γνωστός και για παλαιότερες επιθέσεις, κυρίως εναντίον ιστοσελίδων δυτικών ΜΜΕ- παραβίασαν την σελίδα και προέβησαν στην ανάρτηση μηνυμάτων, μεταξύ των οποίων και ένα το οποίο έλεγε ότι οι Αμερικανοί διοικητές παραδέχονται ότι εκπαιδεύουν αυτούς τους οποίους οι Αμερικανοί στρατιώτες αποστέλλονται να πολεμήσουν.

Ως εκ τούτου, ο αμερικανικός στρατός «κατέβασε» προσωρινά την ιστοσελίδα τη Δευτέρα- όχι όμως πριν προλάβουν να κάνουν τον γύρο του Ίντερνετ εικόνες από το «βανδαλισμένο» site.

Ωστόσο, οι αμερικανικές αρχές έσπευσαν να διαβεβαιώσουν ότι ελήφθησαν μέτρα για να μην υπάρξει διαρροή στοιχείων και δεδομένων που δεν θα έπρεπε να διαρρεύσουν, καθώς και ότι στη συγκεκριμένη σελίδα δεν υπάρχουν πληροφορίες και περιεχόμενο που θα έθετε σε κίνδυνο τις ίδιες τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ- ακόμα και αν το όλο περιστατικό έφερε μάλλον σε αμηχανία τον αμερικανικό στρατό, καθώς πρόκειται για μια «πρόκληση» από έναν αντίπαλο ο οποίος σίγουρα δεν θεωρείται «των κυβικών του».

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ απέδωσαν σε Κινέζους χάκερ μια άνευ προηγουμένου παραβίαση των δικτύων υπολογιστών ομοσπονδιακών υπηρεσιών, που ενδεχομένως να έθεσε σε κίνδυνο τα δεδομένα τεσσάρων εκατομμυρίων εργαζομένων- κάτι που, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αρνείται κατηγορηματικά η Κίνα.

Όπως αναφέρεται επίσης, σε δημοσίευμα του BBC, μόλις πέντε μήνες πριν, η διοίκηση του στρατού των ΗΠΑ αναγκάστηκε προσωρινά να κλείσει τους λογαριασμούς στο Twitter και το YouTube μετά από άλλο περιστατικό «κυβερνοβανδαλισμού»- εκείνη τη φορά από άτομα που ανήρτησαν μηνύματα υποστηρικτικά προς το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Ars Technica, οι χάκερ φαίνονται να απέκτησαν πρόσβαση στην ιστοσελίδα μέσω του δικτύου παροχής υλικού (content) Limelight Network- με τη Limelight να διαβεβαιώνει ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση.

Το site πλέον λειτουργεί κανονικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.