Ειδησεογραφικό site

Πολιτικό «μπαμ» από τον Κώστα Καραμανλή: Δεν επιθυμεί να είναι μέλος της επόμενης Βουλής-Ποιοι θα τον ακολουθήσουν

50

Πολύ κοντά στην απόφαση να μη συμμετέχει στην επόμενη Βουλή που θα προκύψει από τις γενικές εκλογές, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ, αλλά και δημοσίευμα της καλά πληροφορημένης σε ότι έχει να κάνει με το ρεπορτάζ του καραμανλικού χώρου ιστοσελίδας parapolitika.gr, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Οι πληροφορίες του ΕΠΤΑ ΗΜΕΡΕΣ αναφέρουν ότι ο πρώην ηγέτης της ΝΔ, είχε συζητήσει από καιρό – και πάντως πριν από τη διπλή κάλπη του Μαίου – αυτό το ενδεχόμενο με τους πολύ στενούς του συνεργάτες, ανάμεσά τους, με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά και τη Μαριέτα Γιαννάκου. Γνώστης αυτής της σκέψης του Κώστα Καραμανλή ήταν και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

Αποτέλεσμα αυτών των συζητήσεων, ήταν ίσως και η απόφαση της πρώην Ευρωβουλευτού να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα με τη ΝΔ του Αντ.Σαμαρά, ενώ άρχισαν να ” διαρρέουν ” και δημοσιεύματα περί πιθανής αποχής από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ όποτε γίνουν εκλογές και άλλων από το Καραμανλικό στρατόπεδο, όπως του Πρ.Παυλόπουλου, του Ευρ.Στυλιανίδη κ.α.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο πρώην Πρωθυπουργός, δεν θέλει σε καμιά περίπτωση με τη συμμετοχή του στους συνδυασμούς του κόμματος υπό τη σημερινή ηγεσία, να “δηλώσει” υποστήριξη στο στο παραγόμενο έργο της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.. Ο ίδιος αλλά και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του αλλά και τα στελέχη της παράταξης που κοιτούν πάντα προς το μέρος του, νιώθουν ότι η πορεία της σημερινής κυβέρνησης της οποίας ηγείται η ΝΔ, απομακρύνει τον ίδιο αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα του παραδοσιακού κόσμου της “λαικής δεξιάς” από τις αρχές και τις αξίες της παράταξης όπως θεσπίστηκαν από τον ιστορικό της ηγέτη Κωνσταντίνο Καραμανλή στο ιδρυτικό της Συνέδριο, αλλα και όπως ακολουθήθηκαν από όλους του Προέδρους της στη συνέχεια.

Αυτό λύνει τα χέρια και των “καραμανλικών”, σε ότι έχει να κάνει με την Προεδρική εκλογή, αλλά και με ένα μέλλον όχι πολύ μακρινό, με έναν Καραμανλή με «ελεύθερα χέρια», και άρα ικανό να πάρει, αν το θελήσει και αν «χρειασθεί», κάποια πολιτική «πρωτοβουλία».

Παράλληλα οι ψυχρές σχέσεις του Κώστα Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά, που διέρχονται την πιο μεγάλη ίσως κρίση τους από την ώρα που ο νυν πρόεδρος ανέλαβε τα ηνία του κόμματος επιβαρύνονται από τις «επιθετικές» όπως μεταφράζονται, κίνήσεις με «διαρροές» σε μέσα ενημέρωσης, περί ΠτΔ, με δεδομένο ότι ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει, από τον περασμένο Νοέμβριο, τον πρωθυπουργό πως δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον για Προεδρική υποψηφιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός με δηλώσεις συνεργατών του, Πρ. Παυλόπουλου και Ευ. Αντώναρου, φροντίζει να διαψεύδει σταθερά κάθε σενάριο που εκτιμά ότι πρωτίστως δαχέεται από το Μαξίμου και το κυβερνητικό μπλόκ, για Προεδρικές “φιλοδοξίες”, εκτιμώντας ότι όπως και άλλες προσπάθειες στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα στην προεκλογική περίοδο, έκρυβαν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες και στόχευαν στη “χρησιμοποίησή” του ονόματός του από συγκεκριμένα κέντρα.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.