Ειδησεογραφικό site

Παύλος Κοντογιαννίδης στο «Κ»: «Δραχμή, σουβλάκι και Γιάνη Βαρουφάκη!»

68

Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

«Στο στρατό λέμε: όπλισε! Λέω λοιπόν ότι έπειτα και από αυτό το δημοψήφισμα ο λαός έχει οπλίσει και αν του φερθείς άσχημα, θα χτυπήσει», δηλώνει στο «Καρφί» ο γνωστός ηθοποιός Παύλος Κοντογιαννίδης. Καυστικός, αιχμηρός, αθυρόστομος, έντονα πολιτικοποιημένος, δεν διστάζει να «καρφώσει» αυτούς που παίζουν στα ζάρια την τύχη της Ελλάδος και των Ελλήνων και να στείλει στο πυρ το εξώτερον τις υποχθόνιες δυνάμεις της Ευρώπης, ενώ μεταξύ άλλων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο επαγγελματικό του εγχείρημα, που είναι στο διαδίκτυο.

Η χώρα ζει μοναδικές στιγμές και κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Τι νομίζεις ότι έδειξε πραγματικά το δημοψήφισμα;

Το δημοψήφισμα έδειξε ότι ο λαός ήθελε να πει ένα «όχι» στην κοροϊδία των τελευταίων ετών. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν το λαό και με εκνευρίζουν οι ερμηνείες που δίνουν οι γνωστοί «ερμηνευτές». Και αναρωτιέμαι: αφού όλοι εσείς ξέρατε τη βούληση του λαού, γιατί δεν κάνατε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια και υποτιμούσατε τη νοημοσύνη του. Τελικά ο κόσμος έχει άντερα και αν δεν υπήρχε όλη αυτή η τρομοκρατία, τα ποσοστά του δημοψηφίσματος θα ήταν 70%-30%. Ο Άλεξ δήλωσε ότι αυτοί που ψηφίσαμε «όχι» στείλαμε το μήνυμα όχι στη ρήξη. Εγώ πάλι αν δεν υποχωρήσουν κάτι τύποι σαν τον Σουλτς, τη θέλω τη ρήξη, μάγκες, να εξηγούμαστε. Και δεν είμαι ο μόνος από τους όχιδες. Στη Γουατεμάλα που στενάζει κάτω από τη «φιλάνθρωπη» μπότα του ΔΝΤ τα μωράκια αντί για γαλατάκι, πίνουν φασουλόζουμο, αν σας λέει κάτι. Από την άλλη, αυτοί του «ναι», ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΡΥΑΚΙΑ, ακόμη και τώρα, μετά το 60-40, μας λένε ότι εμείς του «όχι» λίγο πολύ δεν καταλάβαμε το ερώτημα. Δηλαδή είμαστε βλάκες, ενώ αυτοί που προπαγάνδιζαν ότι ψηφίζουμε στο υποθετικό ερώτημα Ευρώπη ή έξω από την Ευρώπη είναι διάνοιες. Τον ήπιατε, λούζερ, πάρτε το χαμπάρι!

Για το άδειασμα Βαρουφάκη τι έχεις να πεις;

Το να αδειάζεις τον Βαρουφάκη, έπειτα δε από τη συντριπτική νίκη του «όχι» με 61,5%, που πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτό ανήκει στον Γιάνη, και να κάθεσαι να συζητάς με τους άλλους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, τι να πω; Ο ποιητής σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πάντως, πας μη κομματικός μάλλον… βάρβαρος εστί. Η δικτατορία της μετριότητας ζει ανάμεσά μας. Μακάρι τα γεγονότα να με διαψεύσουν.

Και τώρα τι;

Στο στρατό λέμε: όπλισε. Λέω, λοιπόν, ότι ύστερα και από αυτό το δημοψήφισμα ο λαός έχει οπλίσει και αν του φερθείς άσχημα, θα χτυπήσει. Ήδη απέδειξε τη δύναμή του και ότι δεν είναι του καναπέ. Μπράβο, λαέ ελληνικέ, χαίρομαι που είμαι παιδί σου.

Ξέρω ότι στα ζόρια αναζητάς τη φυγή στο ησυχαστήριό σου, στο κτήμα στο Βαρνάβα. Έτσι κάνεις και τώρα;

Και τώρα που μιλάμε τηλεφωνικώς από εκεί επιστρέφω. Πάντα θα έχω χρόνο για το κτήμα, γιατί είναι το καταφύγιό μου. Έχω κάνει ένα σπίτι στον Βαρνάβα, το οποίο κτίζω 25 χρόνια επειδή αγαπώ τη φύση, τα πουλάκια, τις κότες, τα αγρίμια του βουνού. Όλα αυτά είναι βιώματά μου, δεν μπορώ να τα αλλάξω.

Επαγγελματικά ετοιμάζεις κάτι καινούργιο για τη νέα σεζόν;

Μου έχουν γίνει προτάσεις και από το θέατρο και από την τηλεόραση, τις οποίες συζητώ. Όμως, όλα θα εξαρτηθούν από τις γενικότερες εξελίξεις. Όπως συμβαίνει και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους έτσι και εδώ, παγωμάρα. Ωστόσο είμαι ενθουσιασμένος από κάτι νέο που ετοίμασα και ολοκλήρωσα πολύ πρόσφατα. Είναι ένα νέο διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι με πειρατές, όπου κάνω τον πρωταγωνιστή και ολοκλήρωσα πρόσφατα την μεταγλώττις΄πη του. Το παιχνίδι αυτό θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιουλίου.

Πιστεύεις ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει με τους Θεσμούς ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη λύση για την Ελλάδα;

Ως ιδεολόγος του παλαιού μαρξισμού έχει μία τελευταία διορία. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Τσίπρας έχει μια δεύτερη ιστορική ευκαιρία στα χέρια του. Αν καταφέρει αυτό που θέλει, δηλαδή να αλλάξει τον καπιταλισμό εκ των έσω, τότε θα είναι ο ήρωας του 21ου αιώνα. Μπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάποιες δυνάμεις να του αναγνωρίζουν την ανατροπή που πέτυχε, όμως σε αυτό που έχει κληθεί να κάνει είναι μόνος του δεν έχει συμμάχους. Δεν πιστεύω ότι οι δυνάμεις του εξωτερικού θα φερθούνε αλληλέγγυα προς την Ελλάδα. Θα σας μεταφέρω κάποια λόγια που άκουσα στο ραδιόφωνο από έναν απλό άνθρωπο και πραγματικά με συντάραξαν. Αυτός, λοιπόν, ανέλυε την όλη κατάσταση στην Ελλάδα και διατύπωσε κάποια λόγια που είχε πει ο Αγ. Γρηγόριος της Νίσης το 1385 μ.Χ. Είπε «μην περιμένετε να έχουν συναίσθημα ο δανειστής και ο τοκιστής. Είναι από τα πλέον ματαιόδοξα άτομα του κόσμου». Ο Τσίπρας δεν έχει συμμάχους, όπως δεν έχει και κομματικούς συμμάχους στην Ελλάδα και όλα αυτά περί εθνικής συμφιλίωσης είναι τουλάχιστον κοροϊδία. Υπόδουλοι ιδεολόγοι της συντήρησης, μας πρήξατε με τον εθνικό διχασμό και τον εθνικό διχασμό! Μάγκες, ή είστε με τους ξένους αφέντες ή είστε με την Ελλάδα, τι μπούρδες μάς τσαμπουνάτε με την ομοψυχία και τη συμφιλίωση. Αφού είστε προσκυνημένοι, παραδεχτείτε το επιτέλους!

Και αν δεν τα καταφέρει;

Είμαι πανέτοιμος, γι’ αυτό και έχω βγάλει και το σλόγκαν του μέλλοντος. Δραχμή, σουβλάκι, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.