Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Όταν ο Βαρουφάκης μιλά για ρήξη εννοεί Grexit

44

«Όταν λέμε ρήξη, εννοούμε grexit» υποστηρίζουν κυκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περί ρήξης.

«Αν η κυβέρνηση διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο του grexit, αποδυναμώνει τη θέση της. Ανεβαίνουν τα επιτόκια άρα απομακρύνονται οι αγορές, φεύγουν οι καταθέσεις, άρα εξαρτάσαι περισσότερο από την ΕΚΤ, έχεις δραματική στέρηση εσόδων, φευγουν οι επενδύσεις, παγώνει η κατανάλωση» σημείωναν συγκεκριμένα επικαλούμενοι παρόμοιες συνθήκες που έζησαν την περίοδο που ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θήτευε στο υπουργείο Οικονομικών.

Υποστήριξαν ότι η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνηση προσομοιάζει στην «θεωρία των παιγνίων» λέγοντας χαρακτηριστικά «θα πω για ρήξη, για να μην αφήσω ανοιχτό το ενδεχόμενο ρήξης», θυμίζοντας την αποφατική οικονομική θεωρία, τύπου «φλεγόμενος αλλά μη καιόμενος».

Πάντως, οι ίδιες πηγές δεν έκρυβαν την ανησυχία τους για την «ανυπαρξία σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης» ενώ για τον κ. Γιάννη Βαρουφάκη υποστήριζαν ότι «έχει προσβάλει το σύνολο των υπουργών με τους οποίους έχει συναντηθεί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.