Ειδησεογραφικό site

Από φέτος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ – Αλλάζει η ρύθμιση των 100 δόσεων

90

Σε δύο σημαντικές εξαγγελίες προχώρησε πριν από λίγο η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη διαβάζοντας τις δικές της προγραμματικές δηλώσεις από το βήμα της Βουλής.

Υποστήριξε ότι νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα αφορά στα εισοδήματα του 2015 τα οποία θα δηλωθούν το 2016. Επίσης, εξήγγειλε τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους οφειλέτες του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί ο περιορισμός του ενός εκατομμυρίου ευρώ που προβλέπει η υφιστάμενη ρύθμιση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αυτοί που οφείλουν μεγαλύτερα ποσά, θα μπορούν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους σε 100 δόσεις.

Σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, θα προκαλέσει δημοσιονομικές απώλειες άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ οι οποίες όμως θα αποκατασταθούν με τα μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής. Θα υπάρξει άμεση διόρθωση των αντικειμενικών αξιών, τόνισε η κυρία Βαλαβάνη τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί υποχρέωση μετά και τη σχετική απόφαση που έχει εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από το βήμα της Βουλής, η κυρία Βαλαβάνη διέψευσε τα σενάρια που φέρνουν το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο να χρησιμοποιείται ως μηχανισμός φορολόγησης του συνόλου της περιουσίας, συμπεριλαμβανομένων και των καταθέσεων ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των 15.000 μικροομολογιούχων οι οποίοι υπέστησαν απώλειες από το «κούρεμα» που έγινε μέσω του PSI.

Τα σχόλια είναι κλειστά.