Ειδησεογραφικό site

Παγκόσμια καταδίκη για τον αποκεφαλισμό του ιάπωνα ομήρου

53

» Η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε  που  χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «Εξωφρενική και ανεπίτρεπτη». Ο ιάπωνας πρωθυπουργός ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση του δεύτερου Ιάπωνα που κρατείται όμηρος.
Ο Σίνζο Άμπε επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονημένου ομήρου, Αρούνα Γιουκάουα. Η Ιαπωνία δεν θα ενδώσει στους τρομοκράτες, τόνισε.
«Εξετάσαμε αυτές τις εικόνες και οι αναλύσεις συνεχίζοντας προσεκτικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε παρά να πούμε ότι η αξιοπιστία τους είναι μεγάλη», δήλωσε ο Άμπε στη δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK, επιβεβαιώνοντας τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με την αυθεντικότητα του βίντεο που δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές.
Την «αποτρόπαια» και «βάρβαρη» δολοφονία του Ιάπωνα ομήρου καταδίκασαν , μεταξυ άλλων, ο γερμανος υπουργός Εξωτερικών και ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.