Ειδησεογραφικό site

Ο ΓΓ του ΟΗΕ καταδικάζει την νέα αιματηρή επίθεση στην Ουκρανία

51

Από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία ο Μπαν Κι Μουν «καταδικάζει απερίφραστα τη επίθεση με ρουκέτες στην πόλη της Μαριούπολης, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι και τραυματίστηκαν πάνω από εκατό»

Στο μεταξύ, η Ρωσία μπλόκαρε με βέτο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με το οποίο επικρίνεται η ηγεσία των φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας για τις προκλητικές δηλώσεις τους σχετικά με την έναρξη μεγάλης επίθεσης εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου.

Με το ίδιο ψήφισμα καταδικαζόταν η πρόσφατη αναζωπύρωση της βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων στην ανατολική Ουκρανία.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματιστηκαν από βομβαρδισμούς στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, σύμφωνα με πληροφορίες των αστυνομικών αρχών.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως φιλορώσοι αυτονομιστές εξαπέλυσαν επίθεση με πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων γκραντ σε κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης.
Οπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της βρετανικής εφημεριδας Guardian, τα πυρά έπληξαν αγορά της περιοχής.

Ο ουκρανικός στρατός, από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι «πυρά ανταρτών από πολλαπλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Γκραντ έπληξαν τα ανατολικά προάστια της Μαριούπολης» και ότι σπίτια καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορειο ειδήσεων Ιντερφάξ οι αυτονομιστές αρνήθηκαν την ευθύνη για την επίθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.