Ειδησεογραφικό site

Ο Warren Buffet και τα μαθήματα επιχειρηματικότητας

38

 

Ο Warren Buffett ο γκουρού των επενδύσεων και πρόεδρος της Berkshire Hathaway με περιουσία άνω των 70 δισ. δολαρίων αποφάσισε να μοιραστεί την γνώσεις του και την εμπειρία του με τα παιδιά μέσα από ένα πρόγραμμα κινούμενων σχεδίων το οποίο τους μαθαίνει πώς να γίνουν εκατομμυριούχοι.

Η Μυστική Λέσχη Εκατομμυριούχων,δημιούργησε λοιπόν ένα κινούμενο σχέδιο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο μεγαλοεπενδυτής Warrenn Buffet. Σκοπός των κινουμένων σχεδίων είναι να μάθουν τα παιδιά με ένα πιο διασκεδαστικό τρόπο ορισμένα μυστικά για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Πρόκειται για επεισόδια μισής ώρας, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει επίσης βιβλία και DVD τα οποία τους μαθαίνουν πως να γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες.

«Το πακέτο αυτό απευθύνεται σε πολύ μικρά παιδιά, αλλά θα πρέπει να μαθαίνουν. Μερικά παιδιά είναι τυχερά και τα διδάσκονται, άλλα πάλι δεν είναι» ανέφερε ο Buffett.

fk

Την ίδια ώρα η Λέσχη Εκατομμυριούχων έχει δημιουργήσει ένα διαγωνισμό ταλέντων για μικρά παιδιά με τίτλο «Ανέπτυξε την δική σου επιχείρηση» αποσκοπώντας να βρει τον νέο διάδοχο του Warren Buffett. Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο. Ο καλύτερος θα λάβει 5.000 δολάρια και φυσικά θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον ίδιο τον Buffet.

«Κοιτάζεις το μέλλον, εάν κοιτάξει κανείς αυτά τα παιδιά», δήλωσε ο Buffett σε πρόσφατη τηλεφωνική του συνέντευξη και συμπλήρωσε πως τα παιδιά δεν θα πετύχουν και δεν θα καταφέρουν να γίνουν λογικοί ενήλικες χωρίς να έχουν εισχωρήσει πρώτα στον πυρήνα της οικονομίας.

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι πως ο Warren Buffett το κάνει όλο αυτό εθελοντικά και χωρίς να έχει καμία χρηματική απολαβή.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.