Ειδησεογραφικό site

«Ο Τσίπρας βγαίνει έξω για να κερδίσει μέσα», γράφει ο «Economist»

46

Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χτίζει το προφίλ του στο εξωτερικό προκειμένου να «εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους» στο εσωτερικό εκφράζει δημοσίευμα του Economist.
Το βρετανικό περιοδικό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βατικανό και επιπλέον εκτιμά ότι η υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λειτούργησε ευεργετικά για τον ίδιο, καθώς ενίσχυσε την αξιοπιστία του στο ελληνικό κοινό.
«Ο κ. Τσίπρας δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σκίσει το μνημόνιο, αν και πολλοί είναι καχύποπτοι με το νέο οικονομικό του πρόγραμμα ύψους 11 δισ. ευρώ», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται εκτίμηση μιας άνεργης, πρώην εργαζόμενης σε εργοστάσιο, υποστηρίκτριας του ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό».
Το περιοδικό επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να κερδίσει τις εκλογές, αν αυτές τελικά δρομολογηθούν λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αναφορικά με τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνει ότι μία απεμπλοκή από το ΔΝΤ θα είχε οφέλη για τον κυβερνητικό συνασπισμό, ωστόσο, προσθέτει ότι αμέσως μετά τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού υπήρξε αντίκτυπος στα ελληνικά ομόλογα.
Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζεται η εκτίμηση ότι «ίσως είναι πολύ νωρίς» για την Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.