Ειδησεογραφικό site

Ο Πολιτισμός πάει…Φλοίσβο!

41

Ένα διαφορετικό σινιάλο θα ακουστεί την Κυριακή, 1η Μαρτίου, στην παραλία του Φλοίσβου. Ένα σήμα όχι ναυτικό αλλά πολιτιστικό, ένα σήμα για να μαζευτούν οι κάτοικοι του Φαλήρου και όχι μόνο και να αγκαλιάσουν ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο φεστιβάλ. Το «Σινιάλο, ένας Φάρος Πολιτισμού στον Φλοίσβο» θα λάβει χώρα στο ιστορικό κτήριο του Φλοίσβου από την 1η έως τις 15 Μαρτίου και θα φιλοξενήσει ποικίλες δράσεις.

Η ιδέα ανήκει στη διακεκριμένη υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου, την «ψυχή» της Εταιρείας για το Κτίριο της Όπερας και την Ακαδημία Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας». Με ενθουσιασμό όμως συναίνεσε και ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζιδάκης, που ευγενικά παραχώρησε κτίριο και δυναμικό για να γίνει πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα


Στόχος του Φεστιβάλ είναι να γίνει το έργο της Εταιρείας ευρύτερα γνωστό, να έλθουν οι μαθητές των σχολείων και των ωδείων του Φαλήρου κοντά στην τέχνη και να γνωρίσουν το σύμπαν του μύθου που λέγεται Μαρία Κάλλας. Για αυτό, άλλωστε, στον πρώτο όροφο θα λειτουργεί έκθεση  με κοστούμια, επιστολές, αντικείμενα και πορτρέτα της Κάλλας, ενώ θα προβάλλονται σε οθόνες ντοκιμαντέρ για τη ζωή της. Μαθητές των γυμνασίων Φαλήρου θα διαγωνιστούν γράφοντας μια  έκθεση για την Κάλλας και οι καλύτερες θα βραβευτούν την τελευταία μέρα του φεστιβάλ, στη μεγάλη γιορτή των παιδιών.

Η  Λυρική Σκηνή και ο Μύρωνας  Μιχαηλίδης, το Εθνικό Θέατρο και ο Σωτήρης Χατζάκης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Ξένια Καλδάρα, το Τρίτο Πρόγραμμα και ο Χρίστος Παπαγεωργίου είναι μόνο μερικοί από τους υποστηρικτές του φεστιβάλ. Μαζί τους ο Νίκος Κούνδουρος, ο Τίτος Πατρίκιος, η Ντόρα Μπακοπούλου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Περικλής Χούρσογλου και ο Τάκης Παπαγιαννίδης, ο Βασίλης Νικολαΐδης, η Δήμητρα Χατούπη, ο Παρασκευάς Καρασούλος και η «Μικρή Άρκτος» καθώς και ο Γιάννης Μπαστιάς, που όλοι έδειξαν την έμπρακτη αγάπη τους για ότι έχει να κάνει με τον πολιτισμό.

Ακόμα το «παρών» θα δώσουν καταξιωμένοι αλλά και νεώτεροι μουσικοί και λυρικοί τραγουδιστές, όπως η Μυρσίνη Μαργαρίτη, η Έλενα Κελεσίδη, η Βασιλική Καραγιάννη, η Εριφύλλη Γιαννακοπούλου, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Διονύσης Σούρμπης, ο Τάσος Αποστόλου, η Ναταλία Γεράκη, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, Χρόνης Μπάνος, η Μαρία Μπιλντέα και ο Βασίλης Αγροκώστας, ο Στέλιος Μούστος, ο Μιχάλης Σουρβίνος και ο Διονύσης Μαλλούχος -που θα παρουσιάσει τον Σόλωνα Ραπτάκη και τη Μυρτώ Τζελίσι.

Τέλος, αγαπημένοι ηθοποιοί όπως ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Νίκος Χύτας, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, η Κερασία Σαμαρά, ο Δημήτρης Μαύρος και η Θεοδώρα Σιάρκου θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τους κατοίκους του Φαλήρου και όχι μόνο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.