Ειδησεογραφικό site

Ο Ιερεμίας και ο τηλέγραφος – Ελληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα την Telegraph για «τα θεμέλια κεμπαπτζίδικου»

120

Του Γιάννη Μιχαήλ

Άλλο ένα εμπαθές άρθρο κατά της Ελλάδας, δημοσιεύεται σε λονδρέζικη εφημερίδα, που φανερώνει και το πνευματικό ποιόν ενίων κονδυλοφόρων της «Γηραιάς Αλβιόνας». Ο Τζέρεμι (το όνομα, προέρχεται από του προφήτη Ιερεμία- έζησε το 600 π.Χ.- τη μνήμη του οποίου η εκκλησία μας εορτάζει κάθε Πρωτομαγιά) Πάξμαν γράφει ανερυθρίαστα: «Αν ο φρικτός λόρδος Έλγιν δεν είχε λεηλατήσει τα έργα τέχνης, θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει στα θεμέλια κάποιου κεμπαπτζίδικου της Αθήνας» και κατόπιν στρέφει τα βέλη προς τη δικηγόρο Αλαμουντίν, τονίζοντας ότι «τα Ελγίνεια ανήκουν στη Βρετανία, κυρία Κλούνεϊ». Και επιχειρεί να υποστηρίξει τις ανόητες θεωρίες των Άγγλων λαφυραγωγών, ότι τάχα τα γλυπτά ο λόρδος τα απέσπασε (σικ) όταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό οθωμανική κατοχή και ότι «το Μουσείο της Ακρόπολης χτίστηκε με χρήματα που η χώρα δεν έχει». Να απαντήσω στην τελευταία ανοησία. Και εσένα κύριε Ιερεμία, τι σε πειράζει αν χτίστηκε το Μουσείο, από το υστέρημα των Ελλήνων; Αυτό και μόνον αποδεικνύει την ευαισθησία και το σεβασμό μας, σε όλα όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας.

Όσον αφορά τώρα, την εξυπνακίστικη… θεωρία ότι τα γλυπτά θα έμπαιναν σε θεμέλια κεμπαπτζίδικου, ο προφήτης Ιερεμίας πρέπει να γνωρίζει δυο πράγματα: Ότι ο Παρθενώνας με τις Καρυάτιδες και τα γλυπτά παραμένουν στην Αθήνα για 2.500 χρόνια προστατευμένα από τους Έλληνες. Και βέβαια στα θεμέλια πολλών κεμπαπτζίδικων (και άλλων κτισμάτων της Αθήνας) υπάρχει πληθώρα αρχαίων αντικειμένων, αφού στον ίδιο τόπο με το σημερινό, έζησαν και μεγαλούργησαν, κάποιοι Ελληνες, που τα ανεπανάληπτα δημιουργήματά τους, τα οικειοποιούνται σήμερα κάποιοι κλεπταποδόχοι.

Και κάτι τελευταίο, που προφανώς δεν γνωρίζει ο Ιερεμίας. Εργάζεται στην εφημερίδα «Τέλεγκραφ». Και αυτός ο τίτλος (δεν θα πω κλεμμένος) είναι δανεισμένος από την ελληνική γλώσσα, όπως και χιλιάδες άλλες λέξεις που χρησιμοποιούν καθημερινά στην ομιλία τους οι Άγγλοι. Το «τηλε», έχει την έννοια της μεγάλης απόστασης, μαζί με το δεύτερο συνθετικό «γράφω».

Δηλαδή, η εφημερίδα του είναι τηλέγραφος. Και ο Ιερεμίας, προφανώς τηλεγραφό-ξυλο.

Ελληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα την Telegraph για «τα θεμέλια κεμπαπτζίδικου»

Το χολερικό κείμενο της Telegraph για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που «αν δεν τα είχε πάρει ο Λόρδος Ελγιν τώρα θα βρίσκονταν στα θεμέλια κεμπαπτζίδικου στην Αθήνα», για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που «φτιάχτηκε με πολλά χρήματα που δεν έχει η Ελλάδα για να δείξει κάτι που δεν κατέχει» αλλά και για τον ρόλο της Αμάλ Κλούνεϊ δεν έμεινε αναπάντητο. Δεκάδες Ελληνες, αλλά και ξένοι μπαίνουν κάτω από το κείμενο της Τelegraph και κατακεραυνώνουν την εφημερίδα αλλά και τον συντάκτη της.

Μεταξύ άλλων το άρθρο αναφέρεται και στην … απόσταση που χωρίζει τη σύγχρονη από την αρχαία Ελλάδα των επιτευγμάτων και της προσφοράς στον πολιτισμό, ενώ ο αρθρογράφος επικαλείται ακόμα και «μαρτυρίες» Ευρωπαϊων αξιωματούχων για την χαοτική οργάνωση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Φυσικά στα σχόλια δεν λείπουν και αναφορές όπως «Οταν εμείς είχαμε πολιτισμό εσείς είσασταν ακόμα πάνω στα δέντρα». Διαβάζουμε στα σχόλια μεταξύ άλλων:

«Φυσικά και ανήκουν στην Αγγλία, ο κύριος Ελγιν τα έφτιαξε και τους έδωσε και το όνομά του… Εμείς οι Ελληνες ζούσαμε σε σπηλιές όταν ο κύριος Ελγιν σμίλευε αυτά τα μάρμαρα. Επίσης ο Μέγας Αλέξανδρος χρησιμοποιούσε το κυριλλικό αλφαβητάριο… Η ώρα της πληρωμής θα έρθει!»

«Ειλικρινή συλληπτήρια για το μέγεθος της άγνοιας και το βάθος της αλλαζονίας σας κύριε Πάξμαν. Και ευχαριστούμε που μας θυμίσατε πως πραγματικά είναι το είδος σας. Εχουμε την τάση να το ξεχνάμε. Σας παρακαλώ να απολαύσετε το επόμενο κεμπάμπ σας από ένα από τα ωραία καταστήματα που έχουν οι Λιβανέζοι στο Λονδίνο. Ολοι οι μη Αγγλοι του κόσμου που έχετε κλέψει και έχουν υποφέρει από εσάς τους αλαζόνες, χωρίς ντροπή, αποικιοκράτες».

«Ο Παξμαν φαίνεται να είναι ένας τυπικός, παλιός, απαράδεκτος ρατσιστής Αγγλος. Νομίζω ότι περνάει τα βράδια του διαβάζοντας ιστορίες για τότε που η Βρετανία ήταν Μεγάλη.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.