Ειδησεογραφικό site

Οταν ο Παυλόπουλος έλεγε ότι διεξαγωγή δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά θέματα είναι αντισυνταγματική

20

paulopoulos

Οταν το 2011 ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε πει πως σκοπεύει να κάνει δημοψήφισμα πολλοί πολιτικοί έσπευσαν να τον κατηγορήσουν.

Ανάμεσα τους ήταν τόσο ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Συγκεκριμένα ο τότε βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, που φαίνεται να εξέταζε σοβαρά ο Πρωθυπουργός. Μιλώντας τότε  στο Κανάλι 1 ο κ.Παυλόπουλος έλεγε: «Ελπίζω ο Παπανδρέου να μην σκέφτεται σοβαρά να κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα παραμονή ή έξοδο από το ευρώ». Σημείωνε δε ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για θέματα που αφορούν τα δημοσιονομικά συνεπώς παραμένει το ερώτημα ποιο θα μπορούσε να είναι το ερώτημα που θα ετίθετο στο δημοψήφισμα.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέτει «ψευτοδιλήμματα» όταν φέρνει προς ψήφιση νέα μέτρα αλλά δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει αυτά που έχει ήδη «περάσει». Σχολίασε όμως αρνητικά και την τακτική των «άτυπων» υπουργικών συμβουλίων που έχει υιοθετήσει ο Γ.Παπανδρέου ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ιδέα προς τα πού «πορεύεται».

Τάχθηκε δε κατά της πρότασης του Μίμη Ανδρουλάκη και τόνισε ότι η χρονική συγκυρία απαιτεί ισχυρή κυβέρνηση και όχι οικουμενική ή συνεργασίας που αδυνατούν να λάβουν αποφάσεις.

Πηγή: iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.