Ειδησεογραφικό site

Κύριε Σκουρλέτη, κι αυτή η Δευτέρα θα είναι ηλιόλουστη;

58

Του Βασίλη Τσακίρουγλου

Ύστερα από την χθεσινή προκήρυξη δημοψηφίσματος, με το μέλλον της Ελλάδας να ακολουθεί την τροχιά της μπάλας που ο Αλέξης Τσίπρας κλώτσησε προς την εξέδρα, με τον ελληνικό λαό να αγωνιά έξω από τα ΑΤΜ και ολόκληρο τον πλανήτη να αναρωτιέται ποια θα είναι η επόμενη πράξη αυτής της απίθανης εθνικής τραγωδίας που εξελίσσεται στην άκρη της ευρωπαϊκής ηπείρου, μοιραία η σκέψη πηγαίνει στις παλαιότερες -αλλά όχι και τόσο παλαιές- μεγαλοστομίες των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς θα είναι άραγε η αυριανή ημέρα για τον κο Σκουρλέτη; Ως υπουργός εργασίας και υποστηρικτής της τακτικής ρήξης με τους εταίρους, θα διαπιστώνει και πάλι τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ότι όλα κυλούν ομαλά και φυσιολογικά στην καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων; Ασχέτως εάν αυτή η “επόμενη ημέρα” θα είναι επισήμως ηλιόλουστη, τα σύννεφα της αβεβαιότητας και της ανυποληψίας θα περιζώνουν ασφυκτικά τη χώρα. Και ανεξάρτητα από εκείνες τις δήθεν ειρωνικές αναφορές στον καιρό, τον ήλιο κ.λπ. της 26ης Ιανουαρίου, ως απάντηση στην προεκλογική κινδυνολογία των κομματικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Σκουρλέτης, δυστυχώς, δεν είναι πια σε θέση να σχολιάζει με την ίδια άνεση ότι “τα ΑΤΜ έχουν χρήματα”. Και, ακόμη χειρότερα, ότι “ο κόσμος πάει στις δουλειές του”. Γιατί, σε μια χώρα που πελαγοδρομεί, μετέωρη στο κενό ανάμεσα στο Ευρώ και κάποια άλλο, άδηλο επί του παρόντος, νόμισμα, οι εργαζόμενοι απλώς νιώθουν, όλο και πιο έντονα στο πετσί τους, ότι η ίδια η δουλειά τους -εάν υπάρχει- υποβιβάζεται σε μια σχεδόν μάταιη διαδικασία, το να “πάει ο κόσμος στις δουλειές του” απλώς θα φαντάζει κενό νοήματος. Κι αυτό διότι, υπό τις κρατούσες συνθήκες κανείς δεν θα μπορέσει να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους ούτε για το πότε, ούτε για το εάν θα τους πληρώσει για τις υπηρεσίες τους, εφόσον δεν θα γνωρίζει καν το νόμισμα της χώρας του.

Η απόσταση ανάμεσα στον καθησυχαστικό σαρκασμό της δήλωσης Σκουρλέτη και τη σημερινή, αφόρητα εξευτελιστική πραγματικότητα φαίνεται τεράστια. Κι όμως, έχουν περάσει μόλις πέντε μήνες με τον ΣΥΡΙΖΑ (και τους ΑΝΕΛ) στην εξουσία.

Αναδημοσίευση από Protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.