Ειδησεογραφικό site

Ολοκληρώνεται το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ – Υποψήφιοι Φ.Κουβέλης-Δ.Λουκάς

45

Με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ και την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το συνέδριο του κόμματος την Κυριακή, μετά τη θυελλώδη τρίτη ημέρα και την αιφνιδιαστική κίνηση βουλευτών να ζητήσουν από τον Φώτη Κουβέλη να μην θέσει υποψηφιότητα -την οποία ο ίδιος απέρριψε κατηγορηματικά.
Εκτός του Φ.Κουβέλη, υποψηφιότητα έχει θέσει και ο Δημήτρης Λουκάς.
Το Σάββατο, οι θέσεις που προσδιορίζουν την πολιτική κατεύθυνση της ΔΗΜΑΡ για αυτοτελή και αυτόνομη πορεία υπερψηφίστηκαν με 30 λευκά και χωρίς «κατά».
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, χωρίς να γίνει καταμέτρηση, πρόταση για την ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση μόνο με αριστερές ριζοσπαστικές δυνάμεις, ενώ εγκρίθηκε το νέο καταστατικό του κόμματος.
Το Σάββατο, τρίτη ημέρα του 3ου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, είχε ξεκινήσει με τη δημοσιοποίηση της αιφνιδιαστικής κίνησης από τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ζητήσουν από τον Φώτη Κουβέλη να μην θέσει υποψηφιότητα και να αποχωρήσει αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΔΗΜΑΡ και στη θέση του να στηριχθεί ο Νίκος Τσούκαλης.
«Όχι», ήταν η απάντηση του κ. Κουβέλη. Μόλις έγιναν αυτά γνωστά, το κλίμα βάρυνε κατά πολύ και ο γραμματέας της ΚΟ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, παρενέβη για να διευκρινίσει ότι δεν υπήρξε τελεσίγραφο και πως η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ θα σεβαστεί τις αποφάσεις του Συνεδρίου.
Το κλίμα αποφορτίστηκε καθώς ο Φώτης Κουβέλης δέχθηκε τις εξηγήσεις και η υπόλοιπη συζήτηση κύλησε ήρεμα με την πλειοψηφία των ομιλητών να τάσσονται στις τοποθετήσεις τους υπέρ της αυτόνομης πολιτικής δράσης της ΔΗΜΑΡ χωρίς να λείπουν και οι απόψεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.