Ειδησεογραφικό site

Ο Αλκέτ Ριζάι, πίσω από μαχαίρωμα στις φυλακές Δομοκού

449

Ένταση προκλήθηκε χθες το βράδυ στις φυλακές Δομοκού όταν τρεις ισοβίτες, άκρως επικίνδυνοι κακοποιοί χτύπησαν άσχημα 39χρονο συγκρατούμενό τους και στη συνέχεια τον τραυμάτισαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι στα πόδια.
Τα πνεύματα μάλιστα έμειναν για αρκετή ώρα οξυμένα παρά την επέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι δέχθηκαν απειλές από τους ισοβίτες. Η τάξη επανήλθε στις φυλακές Δομοκού μετά από αρκετή ώρα και αφού είχαν καταφθάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, απ’ ό,τι έγινε γνωστό στο επισόδιο συμετείχε και ο «διάσημος» ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι .

Ο τραυματισμένος κρατούμενος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Αλκέτ Ριζάι στο αιματηρό περιστατικό διαπιστώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας! Για την υπόθεση διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

O Ριζάι ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη, καθώς θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με την αλλοδαπή φίλη του, την Οξάνα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο ειδύλλιο, αφού εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με μια αλλοδαπή, ρωσικής καταγωγής, ονόματι Ρωξάνα.
Συνελήφθη έναν μήνα μετά με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 26 Αυγούστου 2006 σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου. Τελικά στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους συλλαμβάνεται στη Βοιωτία.

Η δεύτερη απόδραση του Ριζάι πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2009, ενώ στις 17 Νοεμβρίου πέφτει εκ νέου στα χέρια της Αστυνομίας στο Γραμματικό μαζί με τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία, γνωστή από τα σχετικά δημοσιεύματα και ως «Σούλα του Ριζάι».

Πηγή: parapolitka.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.