Ειδησεογραφικό site

Ντάισελμπλουμ: Η πρόταση των θεσμών έχει υποχωρήσεις, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας

45

Αποστολή μας σήμερα είναι να φέρουμε τη συμφωνία πιο κοντά, αν και δεν είμαι σίγουρος πως θα σημειωθεί η πρόοδος, στην οποία ελπίζω, δήλωσε ο επικεφαλής του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο.

Στην πρόταση που έχουν υποβάλλει οι θεσμοί υπάρχουν συμβιβασμοί και έχουν γίνει υποχωρήσεις, τώρα είναι η σειρά της Ελλάδας να συμβιβαστεί, πρόσθεσε ο κύριος Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα κάνω εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί αν το ΔΝΤ  δε πληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Έχω μία δουλειά να κάνω σήμερα και αυτή είναι να δούμε αν θα πλησιάσουμε σε μία συμφωνία με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

«Πρέπει να δούμε τι θα μας πουν οι θεσμοί, αλλά μικρή πρόοδος έχει γίνει. Πρέπει να υπάρξει μία αξιόπιστη λύση για την Ελλάδα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το πρόγραμμα που έχουμε και έχει παραταθεί λήγει στο τέλος του μήνα. Πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα. Το επόμενο βήμα ώστε να υπάρξει μία βιώσιμη, και οικονομικά βιώσιμη, συμφωνία πρέπει να γίνει από την ελληνική πλευρά», επεσήμανε ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία, ο χρόνος τελειώνει

Ο υπουργός Οικονομικών του Λουξερβούργου Πιερ Γκραμενά κατά την άφιξή του στο Eurogroup εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη σημερινή συνεδρίαση σχετικά με την Ελλάδα.

Στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Βλέπουμε ότι όλα επιταχύνονται και αυτό είναι καλό. Ελπίζω σήμερα να δούμε στο Eurogroup τους αριθμούς και τα γεγονότα ώστε να εκτιμήσουμε αν η συμφωνία πλησιάζει. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία τις ερχόμενες ημέρες, γιατί ο χρόνος τελειώνει».
Την ίδια ώρα, ερωτηθείς για το αν θα βρεθεί λύση απάντησε: «Ας δούμε τι θα τεθεί στο τραπέζι για να μπορούμε να πούμε αν μπορεί να υπάρξει λύση. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη και να σημειωθεί μία συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να αρχίσει να αναπτύσσεται και να γίνει πιο ανταγωνιστική για αυτό θέλουμε μία συμφωνία».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.