Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 32χρονου με υλικό παιδικής πορνογραφίας

33

Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου ήρθε στο φως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας στην οποία μέχρι στιγμής εμπλέκεται 32χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

Προηγήθηκε διαδικτυακός έλεγχος σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer -to- peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο καταγράφηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες εντός της ελληνικής Επικράτειας.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα, ενώ εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την έρευνα αυτή και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές των υπό έρευνα ηλεκτρονικών ιχνών.

Σε έρευνα, το πρωί της Τετάρτης, στο σπίτι του 32χρονου στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, γι’ αυτό και συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Κατασχέθηκε και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.