Ειδησεογραφικό site

Ντάισελμπλουμ: Οι Έλληνες υποτιμούν το πόσο πολύπλοκο είναι το ζήτημα του χρέους

22

Τις αμφιβολίες του για την πραγματοποίηση της αυριανής συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρασουά Ολάντ, εξέφρασε πριν από λίγη ώρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε πως οι πιστωτές της Ελλάδας θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση και τόνισε ακόμη πως η Αθήνα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό.

Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της δεν βρίσκονται ακόμη στα πρόθυρα μίας συμφωνίας για την επίλυση της κρίσης ρευστότητας της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο RTL Niews, ο Ντάισελμπλουμ είπε ότι έχει ακούσει πολλή αισιοδοξία από την ελληνική πλευρά, ωστόσο θεωρεί ότι οι Έλληνες υποτιμούν την πολυπλοκότητα του ζητήματος του χρέους.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι, νωρίτερα, και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.