Ειδησεογραφικό site

Νίκος Παππάς στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Συναίνεση για Πρόεδρο Δημοκρατίας αλλά στην επόμενη βουλή»

38

«Τους υποκινητές των καταλήψεων η κυβέρνηση πρέπει να τους αναζητήσει… στην κυβερνητική πολιτική της» δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανέφερε τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και στην υποβάθμιση της Παιδείας, σημειώνοντας: «Δεν χρειάζεται να σπαταλάμε φαιά ουσία για να νουθετήσουμε τους μαθητές το πώς θα δουν την πραγματικότητα και τα όσα βιώνουν. Η πρόσφατη ιστορία μας στο παρελθόν έχει δείξει ότι οι αντιδράσεις της νεολαίας αποτελούν έναυσμα ευρύτερων κοινωνικών εξελίξεων».

Κατήγγειλε την κυβέρνηση τέλος για… επικοινωνιακή τεμπελιά σημειώνοντας: «Είναι πολύ εύκολο να φεύγουμε από την ουσία της συζήτησης και να μιλάμε για υποκίνηση των καταλήψεων. Θα πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει ότι έχει πολλά μαθήματα να αντλήσει από τα μηνύματα που στέλνουν τα παιδιά και οι μαθητές».

«Πολύ πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κληθεί να κυβερνήσει να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Οι αντιδράσεις όμως σήμερα είναι δικαιολογημένες. Ο στόχος των μαθητών είναι και πρέπει να είναι το να αποκτήσουν συμμαχίες και να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους».

Προεδρικές εκλογές

Ο κ. Παππάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος όμως, όπως υπογράμμισε θα εκλεγεί από την επόμενη Βουλή.

«Μπορεί να υπάρξει συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας , εκεί που δεν μπορεί να βρεθεί συναίνεση είναι η συνέχιση αυτής της πολιτικής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Η χώρα χρειάζεται εκλογές, δεν αλλάξει η θέση μας. Η κυβέρνηση απέχει πολλά μίλια από την κοινωνία, αλλά και πολλά μίλια από την συγκέντρωση των 180 βουλευτών. Η κυβέρνηση αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Ο βίος της τελειώνει το Μάιο, καθώς είναι αποδυναμωμένη πολιτικά και το γνωρίζουν και εταίροι μας.Να μαζευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουν σε ένα πρόσωπο που θα εκλεγεί από την επόμενη όμως βουλή, γιατί η παρούσα δεν ανταποκρίνεται στην λαϊκή βούληση και λύσεις τύπου Παπαδήμου δεν μπορούν να τελεσφορήσουν αυτή τη στιγμή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.