Ειδησεογραφικό site

Μώραλης: Δεν ανέχομαι τα ψέμματα και τις συκοφαντίες του Μιχαλολιάκου

56


Ο Γιάννης Μώραλης σε συνέντευξη του στη NewsMail δίνει απαντήσεις στην επίθεση λάσπης από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο και μιλά για το όραμα του για το μεγάλο λιμάνι. Διαβάστε την συνέντευξη της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών στον Πειραιά έφερε τον συνδυασμό σας στην πρώτη θέση. Πώς αξιολογείτε την ψήφο των Πειραιωτών;

«Το μήνυμα που έστειλαν οι Πειραιώτες είναι ξεκάθαρο. 7 στους 10 πολίτες αποδοκίμασαν την πολιτική και το έργο του κ. Μιχαλολιάκου, παρότι εκείνος υποστήριζε αλαζονικά, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ότι θα εκλεγεί Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Οι συμπολίτες μας θέλησαν να αλλάξουν τα πράγματα στον Πειραιά, είχαν μια προσδοκία ανατροπής και αυτή την βρήκαν στον συνδυασμό και στην ισχυρή μας ομάδα. Οι συμπολίτες μας εμπιστεύτηκαν έναν συνδυασμό που ενώνει δυνάμεις πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές για να ξαναγίνει ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ».

Το θερμόμετρο στον Πειραιά ενόψει του δεύτερου γύρου έχει ανέβει πολύ αυτή την εβδομάδα με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου το βράδυ των εκλογών. Τι απαντάτε σε αυτές;

«Η οξύτατη συκοφαντική του συμπεριφορά από την Κυριακή το βράδυ αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την κριτική μας για τον τρόπο που ασκεί τα καθήκοντα του ως κομματάρχης, για την αλαζονεία του, για τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, για την διχαστική του πρακτική, για την καθεστωτική του νοοτροπία. Μέχρι το μεσημέρι των εκλογών έλεγε ότι όλα βαίνουν καλώς. Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας έκανε πάλι μια δήλωση στην οποία δεν ανέφερε απολύτως τίποτα. Στις 9:30 επανήλθε με ένα κάρο συκοφαντίες, ψέματα και μια επίθεση που δεν μπορώ να την ανεχτώ. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί το ήθος μου, την πορεία μου και τις προσωπικές μου δημοκρατικές αξίες».

Πώς κρίνετε το έργο του κ. Μιχαλολιάκου την προηγούμενη τετραετία;

«Ο κ. Μιχαλολιάκος προσπαθεί να πείσει ότι επί των ημερών του έγιναν πράγματα και θαύματα στον Πειραιά. Από τα 129 έργα που υπερηφανεύεται ότι έκανε, ζήτημα να έχουν γίνει τα 9. Για να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, συγκρίνει τον Πειραιά με μικρές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Υποτιμά τους Πειραιώτες και τις δυνατότητες τους. Ο Πειραιάς πρέπει και οφείλει να συγκριθεί με πόλεις όπως το Ρότερνταμ και το Λίβερπουλ, την Αμβέρσα και τη Βαρκελώνη. Αυτός είναι και ο στόχος του Πειραιά Νικητή. Ο Πειραιάς να αναδειχθεί σε πρώτο λιμάνι της Ευρώπης. Ένα λιμάνι που θα εγγυηθεί την οικονομικής ευημερία των κατοίκων του. Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αναδιανομή στους κατοίκους του του πλούτου που θα παράγει».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πειραιά;

«Ο Πειραιάς έχει πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Κάθε σπίτι έχει έναν άνεργο. Ο Πειραιάς των μεγάλων δυνατοτήτων έγινε ένα αποκλεισμένο λιμάνι, οι γειτονιές είναι βυθισμένες στη φτώχεια και οι άνθρωποι νιώθουν να χάνουν ευκαιρίες ζωής. Και ο Δήμος δεν ήταν «θωρακισμένος» κατά την διάρκεια της κρίσης. Δεν ανέλαβε ούτε μια αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Όλα αυτά μας οδήγησαν να διεκδικήσουμε τον Δήμο Πειραιά και κατά συνέπεια να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους συμπολίτες μας. Αυτό που χρειάζεται ο Πειραιάς είναι ανάπτυξη, που σημαίνει θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για τα παιδιά. Ο Πειραιάς έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες λόγω της γεωστρατηγικής του θέσης στη Μεσόγειο και η οποία έχει μείνει ανεκμετάλλευτη».

Ποια είναι η εκτίμησή σας για τον δεύτερο γύρο;

«Το πρώτο βήμα για την ανατροπή στον Πειραιά έγινε την περασμένη Κυριακή. Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες ψήφισαν προοπτική, ψήφισαν ανάπτυξη, ψήφισαν ενδιαφέρον για τον δημότη, ψήφισαν θέσεις εργασίας. Στον «ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΙΚΗΤΗ» υπάρχει συστράτευση πολιτών, συμπαράσταση και αλληλεγγύη για τους πολίτες. Καλώ τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν μαζί μας και να στείλουμε όλοι μαζί ηχηρό μήνυμα αλλαγής και δημιουργίας. Πιστεύω ότι θα μας δείξουν ξανά την εμπιστοσύνη τους και ο Πειραιάς θα είναι πραγματικός Νικητής».

Τα σχόλια είναι κλειστά.