Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 11 Ιουλίου 2015

117

modaΔύο λόγοι κάνουν τον Καρλ Λάγκερφελντ πρωταγωνιστή του μήνα στο χώρο της μόδας: η έκδοση του βιβλίου του για τα 50 χρόνια συνεργασίας του με τον οίκο Fendi και η συμμετοχή του στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, με δύο οίκους μόδας στους οποίους είναι διευθυντής Δημιουργικού, τον οίκο Fendi και τον οίκο Chanel.

Ο ταλαντούχος σχεδιαστής Καρλ Λάγκερφελντ γιορτάζει 50 χρόνια ως διευθυντής Δημιουργικού του ιταλικού οίκου υψηλής ραπτικής Fendi. Μια συνεργασία που ξεκίνησε το 1965 και αποτελεί την πλέον μακροχρόνια συνεργασία μεταξύ σχεδιαστή και οίκου μόδας πολυτελείας, στην ιστορία της μόδας.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, ο Καρλ Λάγκερφελντ εξέδωσε το «Fendi by Karl Lagerfeld», ένα βιβλίο αφιερωμένο στα 50 αυτά χρόνια συνεργασίας του με τον οίκο και μέσα από το οποίο αναδεικνύει την πορεία του σε αυτόν. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνεντεύξεις του, σχέδια μόδας και μαγνητοφωνημένες συνομιλίες του. Μιλάει για τις αναμνήσεις του, τα πρώτα του βήματα στον οίκο, την πρώτη του επίσκεψη στο ατελιέ της Ρώμης και την καινοτομία του με τη χρήση της γούνας που είχε ονομάσει «Fun Furs» και το οποίο αποτέλεσε έμπνευση για το λογότυπο της Fendi με το διπλό F. Το πλέον εντυπωσιακό κομμάτι του βιβλίου του είναι τα σκίτσα που φέρουν την υπογραφή του, κάποια με μαύρο στιλό και άλλα με παστέλ χρώματα, που δείχνουν ξεκάθαρα την εξέλιξή του στο χρόνο.

Παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου του, ο Καρλ Λάγκερφελντ συμμετείχε στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής στο Παρίσι, την Τρίτη, με τους δύο οίκους στους οποίους είναι διευθυντής Δημιουργικού, Fendi και Chanel.

Αν και η παρουσίαση της κολεξιόν «Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015-2016» του οίκου Fendi δεν είχε κάτι ξεχωριστό, πέραν της κλασικής πασαρέλας, η παρουσίαση της αντίστοιχης κολεξιόν του οίκου Chanel, ήταν –ως συνήθως– πρωτότυπη και αντικατόπτριζε εμφανώς το εκκεντρικό στιλ του Καρλ Λάγκερφελντ.

Αυτή τη φορά η έμπνευση του Λάγκερφελντ ήταν τζογαδόρικη, οπότε και κατασκεύασε ένα καζίνο, μέσα στο Grand Palais, για να παρουσιάσει την κολεξιόν του.

Από την έναρξη του σόου, οι διάσημες φίλες του σχεδιαστή, η Κρίστεν Στιούαρτ, η Τζούλιαν Μουρ, η Ρίτα Όρα, η Λίλι Κόλινς και η κόρη του Τζόνι Ντεπ, Λίλι Ρόουζ, συμμετείχαν παίζοντας χαρτιά στα στημένα τραπέζια που βρίσκονταν στο κέντρο της πασαρέλας, ενώ περιμετρικά το χώρο κοσμούσαν «κουλοχέρηδες».

Μουσική του Μπαρί Γουάιτ συνόδευε τα μοντέλα, καθώς αποκάλυπταν στην πασαρέλα την καινούρια κολεξιόν, που αποτελούνταν από φανταχτερά φορέματα, κουστούμια, boxy σακάκια, ογκώδη παλτά και μεγάλες δόσεις γκλίτερ, συνδυασμένα με τις μαύρες κοντές περούκες των μοντέλων.

Το ντεμπούτο του στην πασαρέλα έκανε ο Γκάμπριελ-Κέιν Ντέι Λιούις, γιος του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ενώ το κλείσιμο του σόου έκανε η Κένταλ Τζένερ, ντυμένη νύφη με λευκό κουστούμι και πέπλο, εμφάνιση που ένας κακόπιστος θα συνέδεε ευθέως με την… ταραχή της οικογένειας Τζένερ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.