Ειδησεογραφικό site

Κριτική Κινηματογράφου από το «Κ»

45

Του Νέστορα Πουλάκου

magic-mikeMagic Mike XXL

ΗΠΑ – 2015. Σκηνοθεσία: Γκρέγκορι Τζέικομπς. Σενάριο: Ριντ Κάρολιν. Παίζουν οι: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζό Μανγκανιέλο. Διάρκεια: 115΄. Διανομή: Tanweer.

Συνέχεια της πολύ πετυχημένης ταινίας του 2012, που έκανε εμπορικό «μπαμ» και στη χώρα μας, με ένα βαθύτερο όμως νόημα περί «καταβαράθρωσης του αμερικανικού ονείρου», που αυτό το σίκουελ δεν διαθέτει. Με τους αστραφτερούς κοιλιακούς του Τέιτουμ και πάλι σε πρώτο πλάνο. Ο Μάικ βρίσκεται τρία χρόνια μετά, αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ κι ενώ βρισκόταν στο απόγειό της. Μόνο που αυτή τη φορά, οι υπόλοιποι «Βασιλιάδες» έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στιλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μιρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στο δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η υπόλοιπη παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες, αλλά και καινούριους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν.

slow-west

Slow west

Αγγλία, Νέα Ζηλανδία – 2015. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Τζον ΜακΛιν. Παίζουν οι: Μίκαελ Φασμπέντερ, Κάρεν Πιστόριους. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: Odeon.

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς γι’ αυτό το ανεξάρτητο γουέστερν εποχής του πρωτοεμφανιζόμενου Τζον ΜακΛιν. Τέλη του 19ου αιώνα. Ο Τζέι είναι ένας 17χρονος Σκοτσέζος αριστοκράτης που ταξιδεύει στην αμερικανική Δύση, αποζητώντας την αγαπημένη του. Αντιμέτωπος με τις δυσκολίες της περιοχής, θα καταλήξει δίπλα σε ένα σκληροτράχηλο μυστηριώδη ταξιδιώτη, τον Σίλας, ο οποίος μαθαίνει ότι η γυναίκα είναι επικηρυγμένη. Παρέα, θα οδηγηθούν σε μια άγρια αναζήτηση, ένα βήμα μπρος από ένα αιμοβόρο απόσπασμα και κυνηγούς κεφαλών.

amy

Amy: Το κορίτσι πίσω από το όνομα

Αγγλία – 2015. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Ασίφ Καπάντια. Παίζει η: Έιμι Γουάινχαουζ. Διάρκεια: 127΄. Διανομή: Odeon.

Θέμα χρόνου ήταν να γίνει το ντοκιμαντέρ για την πρόωρα χαμένη (κι από τον εαυτό της αδικημένη) ροκ σταρ Έιμι Γουάινχαουζ, που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια μουσική σκηνή ακόμη και μετά την αυτοκτονία της. Για τους φαν αλλά και όσους λατρεύουν αυτού τους είδους τα πορτρέτα, συστήνεται το ντοκιμαντέρ του έμπειρου Ασίφ Καπάντια. Μια ενδοφλεβική ματιά πίσω από μια μουσική ιδιοφυΐα, την Έιμι Γουάινχαουζ (1983-2011), τόσο ως προσωπικότητα όσο και μέσω της οικογένειάς της, των ΜΜΕ, της δόξας και της εξάρτισης σε ουσίες. Στην ταινία περιλαμβάνεται αρχειακό υλικό που βλέπει πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.