Ειδησεογραφικό site

Μπορεί να περίσσεψε κάποιο θαύμα στον Θεάνθρωπο…

41

Του Θοδωρή Καλούδη

Οσο περνά ο καιρός και η (“πρώτη φορά Αριστερά”) κυβέρνηση συνεχίζει να “διαπραγματεύεται για πρωτη φορά” υπερήφανα, τόσο νοιώθω πιό ανήσυχος. Γιατί όλο και υποψιάζομαι πως οι Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ -παρά τα όσα ισχυρίζονται – δεν έχουν ούτε διαπραγματευτική στρατηγική, ούτε συζητούν επί της ουσίας, ούτε γνωρίζουν την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων που έχουν με τους θεσμούς.

Η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα των Βρυξελλών κινείται διασπασμένη σε δύο κατευθύνσεις. Δίνουν την εντύπωση ότι παίρνουν “γραμμή” από διαφορετικά πολιτικά κέντρα στην Αθήνα. Υψηλοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουν την αίσθηση πως “οι ´Ελληνες δεν θέλουν να καταλήξουν σε συμφωνία”, γί αυτό και κωλυσιεργούν και αρνούνται να δώσουν στοιχεία, με στόχο το αδιέξοδο. Θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει έναν πολιτικό εκβιασμό. ´Η θα κερδίσει και θα εδραιωθεί στη συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας ή θα αποτύχει “και βλέπουμε”…

Στην Αθήνα τα πράγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν πάνε καλύτερα. Αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων δημιουργούν κλίμα αβεβαιότητας, οικονομικής απραξίας και πολιτικής αστάθειας.

Τη σοβαρή σύγχυση για το μέλλον του τόπου επιτείνουν και άλλα γεγονότα στο επίπεδο των θεσμών,  της εξωτερικής πολιτικής, της δημόσιας ασφάλειας, των επενδύσεων και της αγοράς, που δίνουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση βολοδέρνει κυριαρχούμενη από ένα συνασπισμό ιδεοληπτικών και εμμονικών εν πολλοίς προσωπικοτήτων, που αυτοσχεδιάζουν χωρίς σαφή αντίληψη συγκεκριμένης στρατηγικής για τον τόπο.

Πολιτικοί παρατηρητές διαφωνούν αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει πράγματι τον έλεγχο του κυβερνητικού καραβιού – ο οποίος στο τέλος θα πάρει την πρωτοβουλία να δώσει ( τη μία ή την άλλη ) λύση στο Ελληνικό δράμα – ή άγεται και φέρεται  μεταξύ των ισχυρών συνιστωσών και των διαφόρων καπετανάτων στην κυβέρνηση και στου Μαξίμου.

Τούτων δοθέντων, ας ελπίσουμε, μέρες που είναι, να περίσσεψε κάποιο θαύμα στον Θεάνθρωπο…

Αναδημοσίευση από 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.