Ειδησεογραφικό site

Όλοι πάνε… Μέγαρο – Διαδοχικές συναντήσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας με Σαμαρά, Τσίπρα και Κουβέλη

36

Έντονο παρασκήνιο και εξελίξεις από Δευτέρα με τους Σαμαρά και Τσίπρα να συναντούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα θα έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας θα δεχτεί αρχικά, στις 14:45, τον Αλέξη Τσίπρα, ύστερα από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον κ. Σαμαρά θα γίνει αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι διέψευδαν την περασμένη Παρασκευή τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας έχει τορπιλίσει κάθε προσπάθεια συνεννόησης με την κυβέρνηση.

Βάσει των πληροφοριών αυτών ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και τα συναφή ζητήματα του χρέους και της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, εν όψει μάλιστα του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και της Σύνοδου Κορυφής στις 18 Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της ΑΟΖ και των τουρκικών προκλήσεων εν όψει των ταξιδιών του στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου και την επομένη στο Κάιρο για την πρώτη τριμερή σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να θέσει στον Κάρολο Παπούλια το αίτημά του για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, με θέμα το ζήτημα του χρέους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.