Ειδησεογραφικό site

Αυξημένη η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους – Β. Κορκίδης: Η αγορά είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο

34

«Η αγορά είχε ένα καλό Σαββατοκύριακο από πλευράς κίνησης, εκπτώσεων, πωλήσεων, σε ήρεμο κλίμα. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες καταναλωτές», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Τα καταστήματα ήταν ανοικτά σήμερα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου. Σε όλες τις περιοχές της χώρας τα μαγαζιά είχαν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν προαιρετικά έως τις 20:00.

Σε δήλωσή του  ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι ο συνδυασμός των χαμηλών τιμών στην αρχή της χειμερινής περιόδου, ο καλός καιρός και το γεγονός ότι πληρώθηκαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι στο τέλος του μήνα έφεραν τζίρο στα καταστήματα στα σημεία που «παραδοσιακά» συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών (μεγάλα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και δημοφιλείς εμπορικοί δρόμοι σε όλες τις συνοικίες).

Και αυτή φορά, ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) πραγματοποίησε 24ωρη απεργία, υποστηρίζοντας ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους.

Με συνθήματα και πανό κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, εμποροϋπάλληλοι και πολίτες εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Από νωρίς το πρωί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, μοιράζοντας φυλλάδια στους διερχόμενους.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που δοκίμασαν τις Κυριακές, δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΛΕ.

Σημειώνεται επίσης πως «με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που απασχολούν το 80% των εμποροϋπαλλήλων) θα πολλαπλασιαστούν, η ανεργία θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο λάστιχο και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων εμπορικών ομίλων σε συνθήκες κρίσης και βαθιάς ύφεσης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν κυρίως στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κορκίδης ανέφερε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που δεν αλλοιώνουν τη γενική εικόνα.

Οι έμποροι, πάντως, επισημαίνουν ότι αν και η κίνηση στο διήμερο ήταν ικανοποιητική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επεκταθεί το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας όλες τις Κυριακές του έτους, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.