Ειδησεογραφικό site

Μοσκοβισί: Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο happy ending

26

«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα», είπε ο Γάλλος επίτροπος, προσθέτοντας όμως πως από την πλευρά της η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Βρισκόμαστε κοντά στο διάδρομο απογείωσης για συμφωνία με την Ελλάδα. Μου αρέσει η ελληνική τραγωδία, αλλά πρέπει να περάσουμε στο ‘τέλος καλό όλα καλά’ (happy ending)», δήλωσε μιλώντας στο γαλλικό σταθμό RTL ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εξέφρασε την άποψη πως Ελλάδα και δανειστές είναι κοντά σε συμφωνία και είπε πως είναι επιτακτική ανάγκη οι επόμενες ημέρες να αξιοποιηθούν στο έπακρο.

Σημείωσε δε πως η «πολιτική βούληση» για λύση «είναι κοινή» και είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει ένα «πραγματικό» πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Μοσκοβισί έδωσε ως ημερομηνία-κλειδί το Eurogroup της 18ης Ιουνίου, οπότε και οι εταίροι ευελπιστούν πως θα έχει υπάρξει επαρκής σύγκλιση ώστε να δοθεί και το πολιτικό πράσινο φως σε μια συμφωνία.

Ο επίτροπος είπε επίσης ότι όλες οι πλευρές έχουν τον ίδιο στόχο, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Θέλω να δώσω ένα καθησυχαστικό μήνυμα. Είναι καθοριστικό ότι η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.