Ειδησεογραφικό site

Γερμανός βουλευτής: Η σχέση Σόιμπλε-Μέρκελ θυμίζει τη σχέση Βαρουφάκη-Τσίπρα

28

Ο κεντροδεξιός κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας είναι διχασμένος αναφορικά με την προοπτική να παρασχεθεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, δήλωσε χτες ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του Σοσιολδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Carsten Schneider, στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό, η σχέση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και του υπουργού οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «έχει πολλές ομοιότητες με τη σχέση που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη».

Πριν λίγο καιρό, ο Έλληνας πρωθυπουργός υποβάθμισε τον μέχρι τότε πρωταγωνιστικό ρόλο του υπουργού οικονομικών του στις διαπραγματεύσεις, στην προσπάθειά του να τερματίσει τη σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς δανειστές.

Με τον ίδιο τρόπο, όπως επισήμανε ο Schneider, η Μέρκελ ανακάλεσε την εντολή διαπραγμάτευσης του Γερμανού υπουργού οικονομικών. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής, το πιθανότερο είναι η κεντροδεξιά να υποστηρίξει τελικά την Καγκελάριό της, διαφορετικά «ολόκληρη η κυβέρνηση κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.