Ειδησεογραφικό site

Μηλιός κατά Βαρουφάκη και Φλαμπουράρης κατά Μηλιού:Είσαι ακόμα…υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής

57

Να επαναφέρει στην «γραμμή» του Μαξίμου τον υπεύθυνο της οικονομικής πολιτικής του κόμματος «πριν να είναι αργά» επιχειρεί ο στενός σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα. «Είσαι…ακόμα υπεύθυνος» του υπενθυμίζει με αφορμή την αποδόμηση του κειμένου Βαρουφάκη που εγκρίθηκε με επεισοδιακό τρόπο από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, από το Γ. Μηλιό.

Απασφάλισε κατά του Γ. Βαρουφάκη και της κυβέρνησης ο Γ. Μηλιός με νέο εσωκομματικό χτύπημα μετά τις ενστάσεις στην ΚΟ για τη συμφωνία με τους εταίρους καθώς υποστηρίζει σε κείμενό του που ανέβασε στο λογαριασμό του στο facebook πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία και κατηγορεί την κυβέρνηση για υπαναχώρηση. Σε συστάσεις να μην εκφράζονται τέτοιες απόψεις προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης.

Απασφάλισε ο Μηλιός:Ο Βαρουφάκης υποχώρησε-Άλλαξε μόνο την ορολογία

Συγκεκριμένα ο κ.Μηλιός μιλάει για υποχώρηση της κυβέρνησης στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κάνει λόγο για μία συμφωνία ασαφή, χωρίς αριθμούς, υποστηρίζει πως το μόνο που πέτυχε ο υπουργός Οικονομικών είναι η αλλαγή στην ορολογία (θεσμοί).

Στο κείμενο αναφέρεται πως το τοπίο που οργανώνεται είναι ασφυκτικό και ελάχιστα θυμίζει τα minimum που επιζητούσε η κυβέρνηση μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Αναφερόμενος ο κ.Μηλιός στο πού κρίθηκε η διαπραγμάτευση υποστηρίζει πως καθορίστηκε προφανώς τόσο από εξωτερικούς παράγοντες όσο όμως και από εσωτερικούς, οι οποίοι τελικά έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο.

Κάνει λόγο για ελλιπή προετοιμασία της κυβέρνησης και αντιφατικές τακτικές του ΥΠΟΙΚ, όπως για παράδειγμα:

Την απουσία σοβαρού σχεδίου που να στηρίζεται σε αριθμούς και ανάλυση.
Την εκφορά κάποιων γενικών αρχών της πρότασης για την απομείωση του χρέους από το Λονδίνο.
Η κυβέρνηση έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, σε σχέση με άλλες διαστάσεις. Αυτό αποτελεί αρνητικό σημάδι και για το εσωτερικό και για το εξωτερικό. Για παράδειγμα, το περιστατικό με τον Ντάιεσεμπλουμ προφανώς τόνωσε το «εθνικό αίσθημα», αλλά συγχρόνως αφαίρεσε διαπραγματευτική ισχύ.

Φλαμπουράρης κατά Μηλιού:Είσαι ακόμα…υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής

Απάντηση στο Γιάννη Μηλιό, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από την συμφωνίας της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους σε νέο άρθρο του έδωσε ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Φλαμπουραρης είπε ότι δεν θεωρεί καλό να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από ένα στέλεχος που είναι ακόμη υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος.

Διαβάστε όλο το «άρθρο-φωτιά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.