Ειδησεογραφικό site

«Μασάζ» Βαρουφάκη σε Λαφαζάνη στο καφενείο της Βουλής

28

varoufakis-lafazanis

Μία κατ’ ιδίαν συζήτηση αλλά σε δημόσιο χώρο είχαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στο καφενείο της Βουλής, στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

Συνάντηση «κορυφής» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη πραγματοποιήθηκε το περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας.

varoufakis-lafazanis2

Οι δύο άνδρες είχαν κατ’ ιδίαν συζήτηση στο καφενείο της Βουλής και εύλογα οι περισσότεροι επιχειρούσαν από τις κινήσεις και την ένταση των χειρονομιών να συμπεράνουν το περιεχόμενο της κουβέντας.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι επέλεξαν να συζητήσουν σε δημόσιο χώρο και ενώπιον πλήθους δημοσιογράφων ερμηνεύτηκε ως μήνυμα ενότητας και όχι σύγκρουσης. Αυτό βέβαια μένει να φανεί στις επόμενες κρίσιμες ενδοκομματικές συνεδριάσεις.

Το ενδιαφέρον της συζήτησης που είχαν οι δυο υπουργοί γίνεται μεγαλύτερο λόγω της διαφορετικής ανάγνωσης που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσον αφορά την συμφωνία που επετεύχθη, με τον κ. Λαφαζάνη και άλλους του κλίματος της «τάσης» της Αριστερής Πλατφόρμας που εκπροσωπεί, να θέτουν τις ενστάσεις και τους έντονους προβληματισμούς τους.

Πρώτος αποχώρησε ο κ. Βαρουφάκης ενώ λίγο μετά βγήκε από το κτήριο της Βουλής και ο κ. Λαφαζάνης τον οποίο περίμενε ο βουλευτής Κ. Λαπαβίτσας με τον οποίο επίσης είχε συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαπαβίτσας εξέφρασε την βαθιά ανησυχία του για την συμφωνία του Eurogroup, παρατηρώντας ότι είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς πώς μέσα από αυτήν θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.