Ειδησεογραφικό site

Μαρινάκης: «Προτεραιότητα οι θέσεις εργασίας και ο αθλητισμός»

50

Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» μίλησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιάννη Μώραλη και πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης «Πειραιάς Νικητής».

Ο κ. Μαρινάκης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας, επισημαίνοντας πως θα δημιουργηθούν 30.000 θέσεις εργασίας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Αντώνης Σαμαράς.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πειραιά είναι η ανεργία. Έχω μάθει να δουλεύω με πρόγραμμα. Είναι χαρακτηριστικό πως το 40% των θέσεων που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς θα έρθουν στον Πειραια. Έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα. Θα δημιουργηθούν έτσι 30.000 θέσεις εργασίας με τις οποίες θα αλλάξει η εικόνα του Πειραιά. Πρέπει ο Πειραιάς να γίνει προορισμός, οι τουρίστες να περπατήσουν εδώ για δύο ώρες, αρκεί αυτό για να αλλάξει η τοπική οικονομία. Έτσι θα λύσουμε την ανεργία σε 4 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο του Γιάννη Μώραλη, εκφράζοντας την πεποίθηση πως μπορεί να τα καταφέρει ως δήμαρχος.

«Αυτό το πρόγραμμα θα γίνει από άτομα που έχουν δουλέψει στη ζωή τους. Ο Πειραιάς να βαδίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, χρειάζεται μία δυνατή ομάδα για να τα κάνει αυτά. Ο Γιάννης Μώραλης έχει όλο το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθεί και να βοηθήσει τον Πειραιά. Τον ξέρω πολλά χρόνια και έχει την ικανότητα ως τεχνοκράτης να κάνει τον Πειραιά Νικητή. Είναι σημαντικό να αλλάξει σελίδα ο Πειραιάς, εμείς θέλουμε όλοι να έρθουν να ψηφίσουν μεθαύριο».

Στη συνέχεια, επανέλαβε τη δέσμευση να μην πωληθεί ο ΟΛΠ, ενώ απέρριψε τα περί «Μπερλουσκονισμού». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης, «ο ΟΛΠ δεν πωλείται, αυτή ήταν η πρώτη μας δέσμευση. Η πώληση είναι καταστροφική γιατί το 97% των λιμανιών στην Ευρώπη ανήκει σε Δήμους και επιμελητήρια, πρέπει λοιπόν να αξιοποιηθεί ως δημόσιο. Θα ήταν καταστροφή για το Πέραμα, τη Δραπετσώνα και τις άλλες γειτονικές περιοχές μας. Το έχω ξεκαθαρίσει ότι γεννήθηκα, μεγάλωσα, δουλεύω και αγαπάω ιδιαίτερα τον Πειραιά. Όταν έχεις μεγαλουργήσει, πρέπει να αφήσεις και κάτι πίσω σου, για τα παιδιά του Πειραιά. Τα περί Μπερλουσκονισμού τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε ότι μεγάλη προτεραιότητα είναι η ενίσχυση του αθλητισμού στην περιοχή του Πειραιά, με δημιουργία και ανακαίνιση γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων.
«Θέλουμε ο αθλητισμός να επιστρέψει στις γειτονιές, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την ανεργία. Νέο κολυμβητήριο, νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και ανακαίνιση του Θεμιστόκλειου. Κάθε γειτονιά να έχει εγκαταστάσεις και πράσινο, αλλά και μοντέρνες παιδικές χαρές που να είναι ασφαλείς. Προτεραιότητα τα παιδιά κάτι που έχουμε αποδείξει και με τον Ολυμπιακό. Άμεσα θα ξεκινήσουν τα έργα».

Τέλος, όσον αφορά στον Ολυμπιακό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεσμεύτηκε πως θα γίνουν μεταγραφές παικτών μεγάλης ποιότητας τον Ιούνιο, επιβεβαιώνοντας την πρόταση για τον Αμραμπάτ της Γαλατασαράι, με στόχο να αποδώσει καλά η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.