Ειδησεογραφικό site

Μαρίν Λεπέν: Οι Βρυξέλλες είναι «λακέδες των Αμερικανών»

34

Άστραψε και βρόντηξε η επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, χαρακτηρίζοντας τις Βρυξέλλες ως «λακέδες των Αμερικανών» σε ό,τι αφορά στην ουκρανική κρίση. Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον ότι επιχειρεί να ξεκινήσει πόλεμο στην Ευρώπη για να επεκτείνει τα σύνορα του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας.

«Οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν έχουν τη σοφία να αρνηθούν την εξάρτησή τους από τις θέσεις των ΗΠΑ σε σχέση με την Ουκρανία», είπε η Λεπέν μιλώντας σε Γάλλους δημοσιογράφους. «Σε ό,τι αφορά στην Ουκρανία, συμπεριφερόμαστε σαν λακέδες των Αμερικανών», υποστήριξε για να προειδοποιήσει ότι «σκοπός των Αμερικανών είναι να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στην Ευρώπη ώστε να φτάσουν τα σύνορα του ΝΑΤΟ μέχρι τα σύνορα της Ρωσίας».

Η επικεφαλής του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» κατηγόρησε επίσης του ευρωπαίους ηγέτες ότι κλείνουν τα… μάτια στα εγκλήματα πολέμου της κυβέρνησης της Ουκρανίας, «που βομβαρδίζει πολίτες». Δεν είναι,πάντως, η πρώτη φορά που η Μαρίν Λεπέν κατακρίνει την πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης  σχετικά με το ουκρανικό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.