Ειδησεογραφικό site

Μάρδας: Η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα θα περιληφθεί στο κείμενο της Δευτέρας

44

Την εκτίμηση ότι οι ρυθμίσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν είναι αντίθετα στις προβλέψεις του κειμένου που συμφωνήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Eurogroup διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

«Δεν θεωρούμε μονομερή ενέργεια που δημιουργεί τα προβλήματα τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις» δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Μάρδας αν και παραδέχθηκε ότι «είναι ένα θέμα που θα συζητήσουμε με τους θεσμούς».

«Τα όσα ανακοινώσαμε είναι απόλυτα συμβατό με το πνεύμα και το γράμματα της συμφωνίας» επέμεινε ο κ. Μάρδας, ο οποίος εκτίμησε ότι οι διατάξεις αυτές θα είναι μέσα στο κείμενο των προτάσεων που θα κατατεθεί τη Δευτέρα για να αποτελέσει ένα σημείο εκκίνησης για το πρόγραμμα γέφυρα

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα επιμείνει στις διατάξεις που προβλέπουν να χαρίζεται μέρος του κεφαλαίου σε όσους δεν ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις ο κ. Μάρδας απάντησε ότι «αυτό είναι πρόθεσή μας θα δούμε τη Δευτέρα και βλέπουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.