Ειδησεογραφικό site

Λαπαβίτσας: Ο Τσίπρας είναι μνημονιακός πρωθυπουργός

58

 

Την άποψη ότι το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο, ένα «κλειδί» για να εφαρμοστεί στην Ελλάδα ένα διαφορετικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Πέμπτη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει κάνει πλέον στροφή 180 μοιρών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ o κ. Λαπαβίτσας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αποδέχθηκε το μνημόνιο και επέλεξε την «εύκολη λύση».

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η γραμμή της κυβέρνησης από αντιμνημονιακή έγινε μνημονιακή και όπως υπογράμμισε, «αντιμνημονιακός μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει».

Λίγες ημέρες αφότου έγραψε για την ανάγκη να βρει πολιτική έκφραση το «όχι» στο δημοψήφισμα και στη Βουλή, ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει αντιμνημονιακούς και μνημονιακούς, σημειώνοντας ότι το μνημόνιο είναι κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Την ίδια ώρα και ερωτηθείς σχετικά με το αν πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, ο βουλευτής επανέλαβε πως πρέπει να εκφραστεί το αντιμνημονιακό αίσθημα του λαού, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κόμμα Λαφαζάνη, αλλά ότι απλά χρειάζεται ένα «μέτωπο».

Στο σημείο αυτό παραδέχθηκε ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει η δύσκολη περίοδος για την χώρα, ενώ αναφερόμενος στα περί επιστροφής στη δραχμή υποστήριξε ότι το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο για να εφαρμοστεί ένα άλλο πρόγραμμα στη χωρά και όχι η λύση.

Ωστόσο, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο «άλλος δρόμος», ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι αυτή είναι και η επιθυμία των Ελλήνων, αφού στο δημοψήφισμα είπαν «όχι» στη μνημονιακή πολιτική.

Σημειώνεται ότι χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επιτέθηκε ανοιχτά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, το Iskra και τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, υποστηρίζοντας ότι έχουν λάβει την απόφαση να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Έπειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, η κυρία Γεροβασίλη κάλεσε τον κ. Λαφαζάνη να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις οι οποίες -όπως είπε- «θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς».

«Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους σήμερα γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε η κυρία Γεροβασίλη, προδιαγράφοντας την γραμμή αντιπαράθεσης με την ομάδα Λαφαζάνη η οποία -όπως είναι προφανές- θα είναι η επιστροφή στη δραχμή ή η παραμονή στο ευρώ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.