Ειδησεογραφικό site

Κύπρος: Μεγάλη φοροδιαφυγή από Έλληνες καλλιτέχνες – Υπό διερεύνηση οι «αρπαχτές»

38

Στην «τσιμπίδα» του Γενικού Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν πιαστεί Ελληνες καλλιτέχνες (τραγουδιστές και ηθοποιοί) οι οποίοι κάνουν «αρπαχτές» στην Κύπρο και δεν δηλώνουν τα εισοδήματά τους.
Ο Κύπριος Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης» της Λευκωσίας αποκαλύπτει ότι φέτος ο έλεγχος της υπηρεσίας του επικεντρώθηκε στους Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο είτε για συναυλίες είτε για εμφανίσεις μιας νύχτας σε κέντρα, είτε για συμμετοχή σε τηλεοπτικά σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις. Οι περισσότεροι εξ αυτών αμείβονται με πολύ μεγάλα ποσά και φεύγουν χωρίς να τα δηλώσουν στις αρμόδιες εφοριακές αρχές. Οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στις κυπριακές εφοριακές αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε επαφή με τις αντίστοιχες ελληνικές. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί δεν έχουν δηλωθεί ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο.
Πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρουν ότι ένας γνωστός Έλληνας τραγουδιστής εμφανίστηκε για δύο βράδια σε νυκτερινό κέντρο στην Κύπρο εισπράττοντας 50.000 ευρώ για τον εαυτό του ενώ απαίτησε και 15.000 ευρώ για συγγενικό του πρόσωπο που τον συνόδευε. Παράλληλα όλα τα έξοδα διακίνησης διαμονής και διατροφής ήταν πλήρως καλυμμένα.
Ευρεία φοροδιαφυγή φαίνεται πως υπάρχει και από καλλιτέχνες που συμμετέχουν ακόμα και σε εκδηλώσεις ή συναυλίες που διοργανώνουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και κόμματα.
Τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις καλλιτεχνών από την Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί και σε σίριαλ της κυπριακής τηλεόρασης ενώ εμφανίζονται ακόμα και σε εκδηλώσεις κυπριακών κομμάτων.
Όλα τα στοιχεία σύμφωνα με τον Κύπριο Γενικό Ελεγκτή θα βρίσκονται στην έκθεσή του που θα διαβιβάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.