Ειδησεογραφικό site

Κόντρα Κοτζιά-Βενιζέλου για την απόφαση Μογκερίνι: “Δε δεχόμαστε πιέσεις – Δε δεχτήκαμε πιέσεις”

31

Σε μίνι κόντρα για τον ρόλο της εξωτερικής πολιτικής στη στάση της Ελλάδας έναντι των εταίρων και δανειστών της εξελίχθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο ΥΠΕΞ.

«Η Ελλάδα είναι ο σχετικός φωτεινός φάρος σταθερότητας και αυτό πρέπει και οφείλουν να το αντιληφθούν και οι σύμμαχοί μας και οι εταίροι μας ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι νομίζουν και πιστεύουν ότι μπορούν μέσω του χρέους να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση την Ελλάδα και τη θέση της στο διεθνές σύστημα» δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείο από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο ίδιος τόνισε πως «ήταν πολλοί εκείνοι που παραβίασαν τους κανόνες και προσπάθησαν να μας φέρουν προ τετελεσμένων πριν καν ορκιστεί η κυβέρνηση. Εάν νομίζουν ότι στο όνομα του χρέους θα μας κάνουν να παραιτηθούμε από τη συμμετοχή μας στις ευρωπαϊκές πολιτικές γελιέται. Αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό» είπε και τόνισε πως «θέλουμε να είμαστε Έλληνες πατριώτες και ευρωπαϊστές».

Ωστόσο η τοποθέτηση του κ. Κοτζιά προκάλεσε την αντίδραση του κ. Βενιζέλου.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως όσο ήταν ο ίδιος στο υπουργείο Εξωτερικών δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση.

«Ποτέ η Ελλάδα δεν δέχθηκε ούτε ένα λεπτό πίεση στο όνομα της οικονομικής πολιτικής» είπε και σχολίασε πως τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν σχετίζονται με θέματα οικονομίας.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε η νέα κυβέρνηση να φέρει κάτι καλύτερο για τη χώρα και όχι κάτι χειρότερο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.