Ειδησεογραφικό site

Κόβονται από τις λίστες και μετά τους τάζουν… υπουργεία

30

Του Ευτύχη Παλλήκαρη

Ντυμένη στα κόκκινα εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση η κ. Σταυρούλα Ξουλίδου των ΑΝΕΛ. Δήλωνε ότι είναι το χρώμα της ζωντάνιας και το προτιμά. Αυτό που δεν γνώριζε ήταν ότι μια ολιγωρία (;) της δικαστικής αντιπροσώπου είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθούν εκπρόθεσμα τα χαρτιά για την υποψηφιότητά της και να μείνει εκτός λίστας του κόμματος. Ατύχημα ή όχι -κάποιοι έκαναν λόγο για σκόπιμη «ολιγωρία»-, ο κ.Πάνος Καμμένος δήλωνε το βράδυ της ίδιας μέρας ότι η κ.Ξουλίδου θα αναλάβει υπουργικό πόστο! Κι ας βρίσκονται οι ΑΝΕΛ δημοσκοπικά στο όριο του 3%, δηλαδή μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Είναι η δεύτερη περίπτωση που ο κ. Καμμένος τάζει υπουργείο σε κομμένο του κόμματός του. Είχε προηγηθεί, πριν από λίγα 24ωρα η δήλωσή του για τον κ. Παύλο Χαικάλη, που κόπηκε από τις λίστες λόγω της υπόθεσης με την κυπριακή εταιρεία. Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. διαβεβαίωνε τον κ. Χαικάλη πως αν αποδειχτεί μετεκλογικά η αθωότητά του, τον περιμένει μια υπουργική καρέκλα…

Το ίδιο μοντέλο επιχείρησε να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του κ. Μητρόπουλου. Λίγο πριν κοπεί οριστικά από τις λίστες, ο κ.Φλαμπουράρης έλεγε πως ακόμα και αν έμπαινε στην τιμητική τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο κ. Μητρόπουλος θα έπαιρνε μετεκλογικά κάποιο υπουργείο. Τελικά όμως ο «γάμος» διαλύθηκε και ο κ. Μητρόπουλος,αντί να οραματίζεται κάποια υπουργική καρέκλα, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μαυρίσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίσουν…. ΚΚΕ ή λευκό.

Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.