Ειδησεογραφικό site

Κριστιν Λαγκάρντ: Θα σκεφτόμουν να διεκδικήσω ξανά την ηγεσία του ΔΝΤ

34

Πίσω από την άτεγκτη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, θα πρέπει να αναζητηθούν οι πολιτικές της φιλοδοξίες. Ο λόγος για την «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η θητεία της οποίας λήγει τον Ιούλιο του 2016.

Για πρώτη φορά, όμως , η ίδια παραδέχεται πως θα σκεφτεί να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία στο Ταμείο εάν της ζητηθεί.

Σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο οικονομικό γαλλικό περιοδικό «Challenges», η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε πως, εάν της ζητηθεί από αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στον διεθνή οργανισμό, θα το σκεφτεί.

«Εάν μου ζητηθεί να παραμείνω στο αξίωμά μου, θα σκεφθώ να βάλω υποψηφιότητα για μία ακόμη φορά ως επικεφαλής του ΔΝΤ», είπε η Λαγκάρντ στο γαλλικό οικονομικό περιοδικό.

Κι ενώ ανοίγει τα χαρτιά της για το αν θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά τα ηνία του ΔΝΤ, την ίδια ώρα διαμηνύει στους Ευρωπαίους ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα προσυπογράψει μία συμφωνία για την Ελλάδα. Αλλά και το Βερολίνο την στηρίζει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, χωρίς το ΔΝΤ, δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα.

Το «περιβάλλον» της madame Λαγκάρντ ξέρει, πάντως, πως η ίδια θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν βάζει νερό στο κρασί της σε βάρος του Ταμείου. Φιλοδοξώντας να ανανεώσει την θητεία της στο ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ θα επιδιώξει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες να δεχτεί επικρίσεις από τους εκπροσώπους των μη ευρωπαϊκών χωρών στο Ταμείο ότι δεν έκανε ότι περνάει από το χέρι της για να προστατεύσει τα συμφέροντα του οργανισμού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.