Ειδησεογραφικό site

Κούλλης Νικολάου στο «Κ»: Η τέχνη προσφέρει κάθαρση της ψυχής

245

Της Πέννυς Κροντηρά

«Με τον Ματθαίο μοιάζουμε στο ότι και οι δυο υποστηρίζουμε και ζούμε βαθιά συναισθήματα αγάπης!» δηλώνει στο «Καρφί» ο ταλαντούχος ηθοποιός Κούλλης Νικολάου, ο οποίος μπαίνει καθημερινά στα σπίτια μας από τους τηλεοπτικούς δέκτες του ΑΝΤ1 με το σίριαλ «Μπρούσκο», υποδυόμενος τον Κύπριο επιχειρηματία Ματθαίο Ματθαίου, που ζει έναν παθιασμένο και ανολοκλήρωτο έρωτα με την Αναστασία Γιαννακάκη (Βαρβάρα Λάρμου). Ο Κούλλης Νικολάου γεννήθηκε στη Λάγεια Κύπρου το 1970, ενώ στα δέκα του χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στη Λευκωσία για ένα καλύτερο μέλλον. Έζησε «δύσκολα και φτωχά χρόνια, μα υπέροχα, γεμάτα περηφάνια και αξιοπρέπεια», όπως λέει. Σπούδασε στη δραματική σχολή του σατιρικού θεάτρου «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης» και ταυτοχρόνως δούλευε στο θέατρο. Από το 1996, που ολοκλήρωσε τις σπουδές του, έπαιξε πολλούς ρόλους στο θέατρο, σε έργα όπως: «Οι άθλιοι» του Βίκτωρος Ουγκώ,  «Βασιλιάς Ληρ» του Σαίξπηρ, «Στη φωλιά του κούκου», «Οι τρεις σωματοφύλακες», «Λούλου», «Βιολιστής στη στέγη» και δεκάδες άλλα. Από το 1998 ασχολείται με την τηλεόραση και από το 2002 ίδρυσε εταιρεία παραγωγής τηλεόρασης, που με αυτήν πορεύτηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές στους κυπριακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2011 μαζί με τον Αντρέα Γεωργίου έφτιαξαν τη δική τους εταιρεία παραγωγής, κάνοντας τις σειρές της λατρεμένης τους Βάνας Δημητρίου: «Άσπρα μπαλόνια», «Μπρούσκο», «Ρουά ματ», όπως επίσης και τη σειρά «Βαλς με δώδεκα θεούς» της συγγραφέως Λένας Μαντά, σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου. Ακόμα, έχει συμμετάσχει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες. Είναι παντρεμένος με την Κλαίρη και έχει δυο παιδιά.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Παρόλο που δεν ανήκω σε καλλιτεχνική οικογένεια, με την έννοια ότι δεν είχα έδαφος στο μεγάλωμά μου για καλλιτεχνικά θέματα, ακολούθησα το ένστικτό μου και ξύπνησα μέσα μου έναν γίγαντα που με έσπρωχνε και με σπρώχνει ακόμα στα θέλω μου!

Σας έχει μείνει κάποια συμβουλή ενός σπουδαίου προσώπου;

Κρατάω πάντα συμβουλές από τη σοφία των ανθρώπων. Οπότε πολλές είναι ριζωμένες στο «είναι» μου. Αυτά, όμως, που φτερουγίζουν μέσα στην ψυχή μου σαν «αλληλούια» είναι σκέψεις σπουδαίων πνευμάτων που διάβασα και στέριωσαν σαν αντανάκλαση του δικού μου τρόπου σκέψης, όπως η φράση «Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις» από το ομώνυμο βιβλίο του Λέο Μπουσκάλια. Δόξα τω Θεώ, οι σοφοί ποιητές είναι πολλοί και αστείρευτοι.

Υφίσταται σύγκριση θεάτρου-τηλεόρασης;

Αν αγαπάς την τρέλα της υποκριτικής, και το θέατρο και η τηλεόραση σου την προσφέρουν με διαφορετικές τεχνικές μεν, αλλά με την ίδια κάθαρση ψυχής. Όλα εξαρτώνται από τον ρόλο και τα κείμενα!

Πώς είναι να είσαστε σε μια οικογένεια με άλλα εννέα αδέλφια;

Η μεγάλη οικογένεια με τα πολλά αδέλφια και η φτώχεια μού έδωσαν το δώρο των πολλών εμπειριών. Από πολύ μικρή ηλικία κέρδισα έδαφος στη ζωή και αισθάνομαι τυχερός για αυτό. Αν και οι δικοί μου δεν συμμερίζονταν το όνειρό μου για το τι θέλω να γίνω, τώρα με υποστηρίζουν και αυτό μου είναι αρκετό. Όταν βρισκόμαστε όλοι, είναι αστείρευτη η ανάγκη μας να μιλάμε ο ένας για τον άλλον, για αυτά που είδαμε, για αυτά που ζήσαμε και για αυτά που έρχονται. Αυτό που κρατάω από τα παιδικά μου χρόνια είναι η αθωότητα που υπήρχε και τώρα έχει χαθεί.

Θα μετακομίζατε στην Αθήνα για να πρωταγωνιστήσετε σε μια νέα τηλεοπτική δουλειά;

Είμαι άνθρωπος που παίρνω αποφάσεις όταν έχω δεδομένα. Δεν είχα ποτέ στόχο να μετακομίσω στην Αθήνα αναζητώντας καριέρα. Δεν θα άφηνα ποτέ την οικογένειά μου για την όποια καριέρα!

Πώς προέκυψε η υποψηφιότητά σας ως ευρωβουλευτή με τον συνδυασμό «Συμμαχία Πολιτών» στην Κύπρο;

Είμαι ανήσυχος άνθρωπος. Με ενδιαφέρει να αγωνίζομαι, είναι μέσα στις ανάγκες μου. Δεν ακολουθώ το «εγώ» αλλά το «εμείς». Αγαπώ την πατρίδα μου, τον ελληνισμό, πιστεύω σε πολλά, ελπίζω σε περισσότερα και θα μάχομαι! Τον Μάιο του 2016 θα είμαι υποψήφιος για την κυπριακή Βουλή!

Είχατε κάνει υποστηρικτική δήλωση για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Πώς κρίνετε το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών;

Είμαι γενικά απογοητευμένος με τους πολιτικούς στην Ελλάδα και, αν πιαστώ από το αποτέλεσμα, θα σου πω ότι το θεωρώ θετικό που επανεξελέγη ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο για έναν μόνο λόγο:  σε περίπτωση αποτυχίας δεν θα έχουν να λένε ότι φταίνε οι άλλοι. Δεν θέλω να χάνω την ελπίδα και θα εύχομαι ό,τι πράττει να είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και όχι για τους ξένους τοκογλύφους.

Ποιο μήνυμα ή συμβουλή θα στέλνατε στον ελληνικό λαό που ταλαιπωρείται από την κρίση;

Ό,τι και να συμβαίνει, να μην ξεχνά πως η Ελλάδα έδωσε το φως στην ανθρωπότητα και ο πολιτισμός που δίδαξε στον κόσμο όλο είναι δώρο θεϊκό. Δεν χάνεται και δεν θα χαθεί ποτέ. Αυτό που μένει είναι να είμαστε ενωμένοι! Βρισκόμαστε σε πόλεμο, αλλά με ψυχραιμία ο εχθρός θα φύγει ταλαιπωρημένος, είναι γραφτό του!

Το «Μπρούσκο» αποτελεί σταθμό στην τηλεοπτική σας καριέρα;

Ναι, το «Μπρούσκο» είναι συμπαντικός σταθμός, καθώς είναι η δουλειά που ονειρευτήκαμε και κάναμε πράξη εγώ και ο Αντρέας μαζί με τον άγγελο μας, τη Βάνα Δημητρίου. Αποτελεί σταθμό γιατί είναι η πρώτη δουλειά που κάνουμε για εκτός Κύπρου τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, το γεγονός ότι και εκτός ελλαδικού χώρου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία με κάνει να αισθάνομαι ευλογημένος και τυχερός!

Πώς χαρακτηρίζετε τον Ματθαίο; Τι κοινά έχετε με τον χαρακτήρα που υποδύεστε;

Ο Ματθαίος για μένα είναι ένας καλογραμμένος ρόλος. Δεν έχω κοινά μαζί του παρά μόνο στο γεγονός ότι και οι δυο υποστηρίζουμε και ζούμε βαθιά συναισθήματα αγάπης!

Θα δικαιωθεί επιτέλους ο έρωτάς του με την Αναστασία; Πιστεύετε ότι τέτοιοι έρωτες προκύπτουν μόνο μέσα από σενάρια;

Νομίζω ότι δεν έχει σημασία τι θα συμβεί αλλά η διαδρομή. Ο Ματθαίος και η Αναστασία δεν είναι ήρωες που θα έβλεπες μόνο σε ένα σίριαλ. Νομίζω, είναι αληθινοί σαν χαρακτήρες και ίσως για αυτό έχουν γίνει τόσο αγαπητοί στο τηλεοπτικό κοινό. Είμαι πολύ τυχερός που ζω αυτό τον ρόλο με μια τόσο σπουδαία ηθοποιό, τη Βαρβάρα Λάρμου, και με ένα τόσο σπουδαίο σενάριο. Από εκεί και πέρα οι στιγμές που ζήσαμε στις τόσες σκηνές που κάναμε με τους σκηνοθέτες και τον Αντρέα Γεωργίου και τον Στάμο Τσάμη για μένα θα είναι πάντα σημείο αναφοράς.

Μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε κάποιες λεπτομέρειες από τα επόμενα επεισόδια; Τι να περιμένουμε;

Το μόνο που θα σου πω είναι ότι τα επεισόδια του τρίτου κύκλου θα είναι πιο συνταρακτικά από τα προηγούμενα! Νέοι ρόλοι με σημαντικούς ηθοποιούς θα έρθουν να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά!

Τα σχόλια είναι κλειστά.