Ειδησεογραφικό site

Κεντρική τράπεζα Ρωσίας: Μείωσε στο 11,5% το βασικό επιτόκιο

29

Η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του βασικού της επιτοκίου και πάλι τη Δευτέρα, σε μια περαιτέρω προσπάθεια να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Με επικεφαλής την Διοικήτρια Elvira Nabiullina, η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας (CBR) μείωσε τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης στο 11,5 %. Αυτός είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που η Κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση.

«Λάβαμε υπόψη τους μικρότερους κινδύνους για τον πληθωρισμό και την παραμονή των κινδύνων για το «πάγωμα» της οικονομίας».

Το Δεκέμβριο του 2014 η τράπεζα αύξησε το επιτόκιο σε υψηλά 17%, σε μια προσπάθεια να ελέγξει το ανεξέλεγκτο πληθωρισμό που επέφερε από το αδύναμο ρούβλι.

«Η Τράπεζα της Ρωσίας θα είναι έτοιμη να συνεχίσει να μειώνει το βασικό επιτόκιο, καθώς η αύξηση των τιμών καταναλωτή μειώνεται περαιτέρω σύμφωνα με τις προβλέψεις, αλλά η δυναμική της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής θα περιοριστεί από τους κινδύνους του πληθωρισμού κατά τους προσεχείς μήνες», ανέφερε η τράπεζα σε δήλωσή της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.