Ειδησεογραφικό site

Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή-Αποκαλύφθηκε το σχέδιο για «εσωτερικό δανεισμό»

71


Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση με αφορμή δήλωση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος μίλησε για το ενδεχόμενο «εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ. Γλέζος ερωτηθείς πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί το Δημόσιο στις υποχρεώσεις του, αν σταματήσουν οι δόσεις των δανείων, απάντησε: «Θα μπορέσει. Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμη και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Με αφορμή την συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε: «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξη του (Ελευθεροτυπία) ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο». Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο.

» Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, και τελικά, χρεοκοπία.

» Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του… Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».

Σχετικά με το χρέος και πως θα το αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γλέζος είχε δηλώσει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διαπραγμάτευση, αφού πρώτα καταργήσει το Μνημόνιο. Φυσικά. Δεν προσέχεις τη σειρά: πρώτα καταργώ το Μνημόνιο και μετά έρχομαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα οδηγήσουμε τη χώρα στην πείνα και τον αφανισμό; Οχι. Θα ορθώσουμε το πολιτικό μας ανάστημα και θα απαιτήσουμε».

»Να μάθουμε σε ποιον χρωστάμε και πόσο ακριβώς. Και με τον καθένα θα κάνουμε συμφωνίες. Και ό,τι έχει κερδίσει από τον δανεισμό θα αφαιρεθεί από το ελληνικό χρέος! Ειδικά με τους Γερμανούς έχουμε λαμβάνειν! Ξέρεις πόσα μας χρωστάνε; 162 δισ.!».

»Πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

»Ας πούμε πάνω από 100 χιλιάδες. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

Η απάντηση του Γλέζου στον Κεδίκογλου

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε για μια ακόμα φορά το .. άσπρο μαύρο, λέγοντας «Ο Γλέζος προτείνει αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως στην Κύπρο». Δηλαδή ο «εσωτερικός αναγκαστικός δανεισμός για εισοδήματα πάνω από ένα όριο» – π.χ. 100.000 εισόδημα – έγινε» κατάσχεση καταθέσεων»!!», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Μανώλη Γλέζου και προσθέτει:

«Κατάσχεση καταθέσεων και εισοδημάτων κάνει ουσιαστικά κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια και μάλιστα σε όσους έχουν χαμηλά και μόνο εισοδήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περίμενε την σημερινή συνέντευξη.

Θα μπορούσε να διαβάσει το βιβλίο του Μ.Γλέζου «Έξοδος» που ασχολείται αναλυτικά με τις προτάσεις του, για το πως θα αποφύγουμε των δανεισμό από τους τοκογλύφους και την αφαίμαξη των εισοδημάτων του Ελληνικού Λαού.

Πως θα αποφύγουμε δηλαδή την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.