Ειδησεογραφικό site

Κατά των καταλήψεων οι νεολαίες Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

57

Κατά των καταλήψεων των σχολείων τίθενται οι νεολαίες τόσο της Ν.Δ. (ΟΝΝΕΔ) όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενώ και οι δύο σε ανακοινώσεις τους ασκούν  κριτική στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τη πως υποκινεί τις καταλήψεις.

«Στην αλυσίδα τους, μη γίνεις και εσύ ένας ακόμα αδύναμος κρίκος» ξεκινά την ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ λέγοντας  πως η  νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να προτρέψει τους μαθητές σε καταλήψεις διαρκείας, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κομματικό της συμφέρον.

«Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους νέους, προκειμένου να δημιουργήσει τεχνητή ένταση» τονίζει η ΟΝΝΕΔ και καλεί τους μαθητές να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν δεμένους στο παρελθόν.

Η ΟΝΝΕΔ παραδέχεται πως τόσο το λύκειο όσο και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνολικά χρειάζονται αλλαγές και σημειώνει πως στην κατεύθυνση αυτή, εδώ και δύο χρόνια, έχει καταθέσει τις προτάσεις της για ένα Σύγχρονο Λύκειο.

«Με ανοιχτά μυαλά, να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το Νέο Λύκειο μέσα από φρέσκες απόψεις, με σύγχρονες και καινοτόμες προτάσεις. Η Παιδεία δεν αλλάζει με κλειστά σχολεία. Στην αλυσίδα τους προτάσσουμε τις ιδέες μας και το διάλογο» αναφέρει η ΟΝΝΕΔ.

Για προσπάθεια ποδηγέτησης του μαθητικού κινήματος κατηγορεί τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς, η σημερινή ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποδηγέτησης του μαθητικού κινήματος, η οποία μόνο στόχο έχει την κομματική καπήλευση δίκαιων αιτημάτων» αναφέρει η νεολαία του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως «δεν είναι τυχαίο, ότι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν αποστάσεις από τη συγκεκριμένη δήλωση».

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες του, τα οποία όπως λέει, δεν λύνονται με παχιά και εύκολα λόγια.

«Δεν κρύβονται πίσω από κλειδωμένα σχολεία και άδειες αίθουσες.  Απαιτείται διάλογος, με ορίζοντα ένα σχολείο πιο ενδιαφέρον, πιο παραγωγικό, το οποίο σέβεται τις ανάγκες του μαθητή και κινητοποιεί τις δεξιότητές του.  Οι καταλήψεις, εξάλλου, είναι το έσχατο μέτρο πίεσης και πρέπει να υιοθετείται ως μορφή αγώνα, μόνο όταν κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει αποτύχει» τονίζει η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ και ζητεί από τον υπουργό Παιδείας να οργανώσει έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο με τις μαθητικές κοινότητες και να ζητήσει από τις πολιτικές νεολαίες και τους φορείς της εκπαίδευσης να συνδράμουν ουσιαστικά στην οργάνωση  αυτού του διαλόγου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.