Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: Δεν βάζουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση

38

Τη διαβεβαίωση ότι η ασφάλεια της χώρας δεν πρόκειται να τεθεί υπό διαπραγμάτευση εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας στις αξιώσεις του J.C. Juncker περί περικοπών στις στρατιωτικές δαπάνες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται να βάλουμε την ασφάλεια της χώρας σε διαπραγμάτευση με οποιεσδήποτε «ονειρώξεις» έχει ο κάθε δανειστής».

Στο περιθώριο της 51ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται στο Παρίσι, τόνισε πως από τις χώρες των δανειστών και κυρίως από τη Γερμανία, έχουν ρεύσει δισεκατομμύρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού για διάφορες στρατιωτικές προμήθειες, κυρίως προμήθειες όπλων.

«Το κόστος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός είναι δυσανάλογο του πραγματικού κόστους» συμπλήρωσε. «Αν οι δανειστές θέλουν εξοικονόμηση χρημάτων από την Άμυνα, δεν έχουν παρά αύριο το πρωί να παραδώσουν τον κ. Χριστοφοράκο στις ελληνικές Αρχές» συνέχισε ο Πάνος Καμμένος.

«Να επιστρέψουν το μεγαλύτερο μέρος από τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε η Ελλάδα στη Rheinmetall, το ίδιο να κάνουν με την HDW, το ίδιο να κάνουν και με τις εταιρείες εκείνες, οι οποίες με συνεργούς Έλληνες πολιτικούς, πλούτισαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Όχι μόνο 200, 400 εκατομμύρια θα τους δώσουμε αν θέλουν από αυτά τα χρήματα, από τα κλεμμένα που οι ίδιοι έχουν πάρει» τόνισε σε έντονο ύφος. Άλλωστε, σύμφωνα με τον υπουργό, ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ήδη μειωθεί κατά 58%.

Τα σχόλια είναι κλειστά.