Ειδησεογραφικό site

Τσακαλώτος στη Liberation: Οι δανειστές δεν είναι έτοιμοι να συναινέσουν

23

Οι εταίροι της Ελλάδας δεν μοιάζουν έτοιμοι να συναινέσουν σε ένα συμβιβασμό, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων συναντήσεων της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους δανειστές, παρουσιάστηκε μια σειρά προτάσεων για τα δημοσιονομικά ζητήματα, αλλά στην πραγματικότητα, οι συνομιλητές μας δεν φάνηκαν να είναι έτοιμοι για έναν συμβιβασμό.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντάξεων, τονίζοντας ότι «οι συνομιλητές μας επιμένουν κάθε φορά στις μειώσεις των συντάξεων. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό σε μια χώρα όπου έχουν ήδη μειωθεί σημαντικά εδώ και πέντε χρόνια, και όπου τα δύο τρίτα των συνταξιούχων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

«Η κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμεί μια συμφωνία με ένα βιώσιμο οικονομικό πρόγραμμα εντός του ευρώ» συνέχισε, ενώ πρόσθεσε πως «είμαστε θεμελιωδώς υπέρ της Ευρώπης».

«Εάν καταλήξουμε σε μια συμφωνία πριν από την 30ή Ιουνίου, το Grexit δεν θα αποτελεί πλέον μια μόνιμη απειλή» κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.